Dünya Kupası'nda skandal karar: Trump teşekkür etti, Belçika ayağa kalktı
ABD Milli Takımı’nın golcüsü Folarin Balogun, doğrudan kırmızı kart görmesine rağmen Belçika maçında sahaya çıkabilecek. Donald Trump, konuyla ilgili FIFA'ya teşekkür etti.
GAZETE PENCERE - 2026 Dünya Kupası’nda FIFA'nın yanlı tutumu devam ediyor. FIFA, ABD Milli Takımı’nın golcüsü Folarin Balogun hakkında verdiği kararla yeni bir skandala imza attı.
ABD’nin Bosna Hersek ile oynadığı karşılaşmada doğrudan kırmızı kart gören Balogun’a bir maç men cezası verildi.
Ancak FIFA Disiplin Kurulu, bu cezayı hemen uygulamak yerine bir yıllık deneme süresi kapsamında askıya aldı.
Balogun’un cezasının askıya alınmasıyla ABD, Belçika karşısında önemli bir hücum silahını kaybetmemiş oldu. Ancak bu karar, turnuvada adalet ve eşit uygulama ilkelerine dair soru işaretlerini daha da büyüttü.
BEYAZ SARAY'DAN TELEFON GELDİ İDDİASI
Öte yandan gazeteci Ben Jacobs'un iddiasına göre, Folarin Balogun’ın kırmızı kartının ertelenmesi için Beyaz Saray’dan FIFA Başkanı Gianni Infantino’ya telefon edildi.
"BELÇİKA'DAN TEPKİ
Belçika Futbol Federasyonu karara tepki gösterdi. Belçika Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "FIFA'nın Balogun ile ilgili verdiği kararı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Tüm katılan takımların haklarını korumak, hem bu Dünya Kupası'nda, hem de önümüzdeki turnuvalarda sporumuzdaki adil oyun ilkesi olan Fair Play ilkesini savunmak amacıyla, tüm seçenekleri araştırıyoruz." ifadeleri yer aldı.
Kaynak:Haber Merkezi