Eski TFF Başkanı Nihat Özdemir: Fenerbahçe 1959 öncesi için TFF'ye müracaat etmiş; reddedilmiş

Eski TFF Başkanı Nihat Özdemir: Fenerbahçe 1959 öncesi için TFF'ye müracaat etmiş; reddedilmiş
Fenerbahçe'nin 1959 senesi öncesinde elde ettiği şampiyonluklara dair tartışmalar son hız devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Nihat Özdemir, "Fenerbahçe daha önce başvurmuş ve reddedilmiş" dedi, Fenerbahçe...

Fenerbahçe'nin 1959 senesi öncesinde elde ettiği şampiyonluklara dair tartışmalar son hız devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Nihat Özdemir, "Fenerbahçe daha önce başvurmuş ve reddedilmiş" dedi, Fenerbahçe kulübünden yanıt gecikmedi.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı canlı yayında Fenerbahçe'nin 1959 öncesi şampiyonluklar iddiası için şu ifadeleri kullandı:

"Bundan evvel bir müracaatları olmuş, federasyon reddetmiş. İkinci bir defa daha gündeme getiriyorlar. Bizden önceki federasyon zamanında müracaatları ve ret var. Şimdi bir tane daha var. Haklarıdır. İnceleyeceğiz ve karar vereceğiz."

Jet yalanlama

Fenerbahçe ise hızla bir açıklama yayımladı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde, aynı kulübün belli isimlerince gündeme getirilen Fenerbahçemizin 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili daha önce TFF'ye başvuru yaptığı ve bu başvurunun Tahkim Kurulu tarafından reddedildiği gerçeği yansıtmamaktadır.

Kulübümüzün iddia edildiği gibi geçmişte bu konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonuna ne başvurusu olmuştur ne de 'OLMAYAN' bu başvuru Tahkim Kurulu tarafından reddedilmiştir. Şanlı tarihimizin yazılmasında pay sahibi olan, alın teri döken tüm efsanelerimizin emeklerine sahip çıkmak için attığımız hak arayışımız sonuna kadar devam edecektir."