Fenerbahçe, tur şansını İstanbul'a taşıdı

Fenerbahçe, tur şansını İstanbul'a taşıdı
UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında 3-0 geriye düştüğü Olympiakos'a karşı peş peşe bulduğu gollerle deplasmandan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe, İstanbul'da tur için sahaya çıkacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final maçları başladı. Avrupa'daki tek Türk temsilcisi Fenerbahçe, Olympiakos'a konuk oldu.

Ev sahibi takım 8. dakikada Fortounis, 32. dakikada Jovetic ve 57. dakikada Chiquinho'nun golleriyle 3-0 öne geçti. Fenerbahçe'de Dusan Tadic 67. dakikada penaltıdan bulduğu gol ve 74'te İrfan Can Kahveci'nin golleriyle farkı 2'ye indirdi.

Mücadele Olympiakos'un 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın rövanşı 18 Nisan'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak.

Maçtan notlar

Georgios Karaiskakis Stadyumu'nda oynanan mücadelede 4 değişiklik yapan Kartal, Adana Demirspor karşısında ilk 11'de forma giyen İrfan Can Eğribayat, Alexander Djiku, Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Dominik Livakovic, Rodrigo Becao, Osayi-Samuel ve Çağlar Söyüncü'yü sahaya sürdü.

Sakatlığı bulunan Djiku ve UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Yunanistan'a gelmezken İrfan Can Eğribayat ve Ferdi Kadıoğlu, kulübede yer aldı.

Teknik direktör İsmail Kartal, kalede Livakovic'e şans verirken, savunma dörtlüsü olarak Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Rodrigo Becao ve Oosterwolde'yi 11'de oynattı.

Zajc, Krunic, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanski ve Tadic orta sahasına şans veren Kartal, forvette de Edin Dzeko'yu sahaya sürdü.

Sarı-lacivertlilerde Doğukan Demir, İrfan Can Eğribayat, İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Leonardo Bonucci, Michy Batshuayi, Fred, Zeki Dursun, Efekan Karayazı, Çağrı Fedai ve Yusuf Akçiçek de kulübedeki isimler oldu.

- Cengiz Ünder kadrodan çıkarıldı

Fenerbahçe'de milli futbolcu Cengiz Ünder, belinde yaşadığı sakatlık sebebiyle Olympiakos maçının kadrosundan çıkarıldı.

Sarı-lacivertli ekipte Cengiz Ünder'in yanı sıra Alexander Djiku, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King de sakatlıkları sebebiyle takımlarını yalnız bırakan oyuncular oldu.

Bu isimlerin yanı sıra UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun da Yunanistan deplasmanında yer almadı.