Fenerbahçe üyelerinden Arabistan itirazı: Süper Kupa, Atatürk Olimpiyat'ta veya Samsun'da oynanmalı

Fenerbahçe üyelerinden Arabistan itirazı: Süper Kupa, Atatürk Olimpiyat'ta veya Samsun'da oynanmalı
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıya; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, divan...

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıya; Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, divan kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı. 

Atatürk hologramı yansıtıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün hologramı yansıtıldı. Salonun ışıkları kapatıldıktan sonra Atatürk'ün sesinden 10'uncu Yıl Nutku paylaşılırken üyeler ayakta izleyerek uzun süre alkışladı.

Öte yandan bugünkü toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu faaliyet raporları okunacak. Ardından Yüksek Divan Kurulu Başkan Vekili seçimi yapılacak.

Kızılhan: Fenerbahçemiz durmaksızın işliyor

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan, yaptığı açıklamada, "Takım sporlarımızda sezona başladığımız, stadyumlardan salonlara koşturduğumuz, olimpik sporcularımızdan gelen haberlerle gururlandığımız, Türkiye'nin en büyük spor kulübü olarak, rekabetçi kimliğimizi ortaya koyduğumuz 3 aylık bir dönem geride kaldı. Olimpiyatlara en çok sporcu gönderen kulübümüz, 2024 Paris Olimpiyatları için şimdiden 5 kota aldı. Boksta Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş ve Samet Gümüş, yüzmede Kuzey Tunçelli, atletizmde Ersu Şaşma Paris biletlerini alırken birçok sporcumuz da olimpiyat kotası almak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca olimpik sporcularımız 3 aylık süreçte Türkiye rekorları kırdılar. Fenerbahçemiz sürekli işleyen, durmaksızın üreten çalışmaya devam ediyor" diye konuştu.

Burak Kızılhan'ın ardından sarı-lacivertli kulüpteki tüm branşların sorumluları üyelere bilgiler aktardı.

Borç 8 milyar 276 milyon TL

Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, sarı-lacivertli kulübün ve bağlı ortaklıklarının toplam borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Kasım ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor. Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, denetim kurulu raporlarını sundu. Mehmet Vodina, sarı-lacivertli kulübün ve bağlı ortaklıklarının toplam borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğunu ifade etti. Vodina, 1 Ocak 2023 – 31 Mayıs 2023 dönemin ilişkin mali tablo hakkında bilgiler verdi. Kulübün Varlıklar toplamının 2 milyar 760 milyon TL olduğunu belirten Mehmet Vodina, net gelirin 1 milyar 533 milyon, giderlerin 1 milyar 764 milyon TL, finansman giderleri 335 milyon TL, dönem zararı da 570 milyon TL olduğunu ifade etti. Vodina, kulübün borcunun 8 milyar 276 milyon TL olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü YDK üyeleri; Uğur Öztürk, Namık Kemay Aydın, Derya Aldırmaz, Ogün Altıparmak, Köksal Özbek, Gürsel Şen, Nazif Sinan Derman, İbrahim Numan Demirağ, Kaya Enişte, Mahmure Vaizoğlu ve Sinan Sümer, Süper Kupa Finali'nin oynanacağı stat ile ilgili önerge teklifinde bulundu. YDK bakanlığına verilen; "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Süper Kupa Finali'nin Atatürk ilke ve devrimlerine karşı bir ülkede oynanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu Fenerbahçemizin tarihi ile şan ve şerefiyle bağdaşmayacağından Süper Kupa Finali'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanmasının kabulünü Yüksek Divan Kurulumuzun onayına sunulmasını, alınacak olumlu kararın yönetim kurulumuza bildirilmesini arz ve teklif ederiz" önergesi, üyelerin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

TFF, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçının 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanacağını açıklamıştı.