Kadıköy'de gol yağmuru! 5-0

Kadıköy'de gol yağmuru! 5-0
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2’nci Eleme Turu ilk maçında, yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde ve yeni transferleriyle, sahasında Moldova ekibi Zimbru’yu konuk etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2’nci Eleme Turu ilk maçında, yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde ve yeni transferleriyle, sahasında Moldova ekibi Zimbru’yu konuk etti. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı lacivertli ekibe katılan 5 yeni isme ilk 11’de görev verdi. Kartal, Zimbru maçına şu 11’le çıktı: "Altay, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Djiku, Ferdi, Mert Hakan, Crespo, Szymanski, Kent, Tadic, Dzeko.”

Sarı-lacivertli futbolcular, Zimbru karşılaşmasına 5 yıldızlı forma ile çıktı.


1959 öncesi şampiyonlukların da sayılmasını isteyen Fenerbahçe, talebi kabul edilmeyince logosuna 5 yıldız ekleyerek tescil ettirmişti. Ziraat Türkiye Kupası finalinde seremoniye 5 yıldızlı logonun yer aldığı forma ile çıkan Fenerbahçe, Zimbru karşılaşmasında da sahada bu formalarla yer aldı. 


Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başladı. Dakika 11'de Ferdi Kadıoğlu ile ve dakika 13'te Ryan Kent ile fileleri havalandıran Kanarya, ilk yarıyı 2-0 önce tamamladı.


Maça ağırlığını koyan sarı-lacivertli takım, 61 ve 63. dakikalarda farkı 4'e çıkardı. Edin Dzeko ve Sebastian Szymanski'nin golleri tribünlerde büyük bir coşkuya neden oldu.


Ryan Kent ve Edin Dzeko, ilk resmi maçlarında ilk golleri kaydetti.

Sarı-lacivertli ekipte Emre Mor, yalnızca 11 dakika oynayabildi. Karşılaşmanın 62’nci dakikasında Kent’in yerine oyuna dahil olan Emre Mor, sakatlık yaşadı. Saha içinde tedavisi yapılan Emre Mor, 73’üncü dakikada yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.


Dakika 88'de Joshua King'in müthiş vuruşuyla bir kez daha rakip fileyle buluşan Fenerbahçe, mücadeleyi 5-0 önce tamamladı.