Galatasaray Avrupa’da kayıp

Galatasaray Avrupa’da kayıp
UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Galatasaray, Rangers’a 2-1 mağlup oldu. Avrupa kupaları elemelerinde Alanyaspor ve Beşiktaş’ın da elenmesinin ardından Galatasaray da gruplara kalmayı başaramadı. Hiçbir temsilcimizin elemeleri...

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Galatasaray, Rangers’a 2-1 mağlup oldu. Avrupa kupaları elemelerinde Alanyaspor ve Beşiktaş’ın da elenmesinin ardından Galatasaray da gruplara kalmayı başaramadı. Hiçbir temsilcimizin elemeleri geçemediği Avrupa kupalarında iki temsilcimiz kaldı. Geçen sezon ligdeki sıralamaları nedeniyle Başakşehir Şampiyonlar Ligi’e, Sivasspor ise Avrupa Ligi’ne gruplarda başlama hakkı kazanmıştı.
Rangers’ın golleri 52. dakikada Arfield ve 59. dakikada Tavernier’dan geldi. Galatasaray’ın 87. dakikada Marcao ile bulduğu gol teselliden öteye gidemedi.
Galatasaray’ın hücum bölgesinde yaşadığı düşüşü, Rangers deplasmanında da devam etti. Pozisyona girmekte zorlanan, rakibinin temposuna ayak uyduramayan Galatasaray, rakibinin disiplinli savunmasını aşmakta sıkıntı yaşadı. Ceza sahasında bir türlü çoğalamayan temsilcimizde Falcao da yokları oynayınca, kaleye sadece iki isabetli şut atarak 90 dakikayı tamamladı.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu karşılaşmasında Galatasaray'ın Rangers'a konuk olduğu maçta sinirler gerildi. Yaşanan bir pozisyonun ardından Rangers Teknik Direktörü Steven Gerrard'ın hakeme itirazda bulunan Fatih Terim'e 'çok konuşuyorsun' şeklinde yaptığı hareket sonrası ikili arasında tartışma yaşandı.

HAGI’NİN OĞLU
GÖZ DOLDURDU

Takım halinde topun arkasına geçen, kazandığı toplarda ise hızla hücuma çıkan Rangers, Galatasaray’a pozisyon vermezken, turu geçen taraf oldu. Yetenekli futbolcularının azlığına rağmen takım oyununu çok iyi sahaya yansıtan İskoçya temsilcisi, kağıt üzerinde daha güçsüz göründüğü Galatasaray’ı elemeyi başardı.
Galatasaray’ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi’nin oğlu Ianis Hagi, sergilediği performansla dikkat çekerken, takımının ilk golünün asistini yaptı. Ianis Hagi, 78. dakikada oyundan çıkarken yerini Ryan Jack’e bıraktı. Ianis Hagi, yaptığı asistin dışında savunmaya verdiği destek, takımını hızlı hücuma çıkarken attığı isabetli paslarla da dikkat çekti.

GALATASARAY
İLK KEZ YENİLDİ

Rangers maçı ile birlikte bu sezonki 6. resmi müsabakasına çıkan sarı-kırmızılılar ilk yenilgisini de almış oldu. Cimbom daha önce oynadığı 5 mücadelede 4 galibiyet, 1 beraberlik almıştı. Aslan bu süreçte Süper Lig’de Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir’i yenerken, Fenerbahçe ile berabere kalmış, UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında da Neftçi Bakü ve Hajduk Split’i mağlup etmişti.
Galatasaray oynadığı 6 karşılaşmada rakip fileleri 11 kez havalandırırken, kalesinde 4 gol gördü.

POZİSYON BULMAKTA SIKINTI ÇEKTİ

Maça tempolu başlayan Rangers’ın ilk 15 dakikadaki hızını kesen Galatasaray, topa hakim olmaya başladı. Ancak topa sahip olmasına rağmen pozisyon bulamayan Galatasaray, ilk yarıda Feghouli’nin arka direkte vurduğu ve auta giden top dışında rakip kalede tehlikeli olamadı. İki takımın da net fırsat yakalayamadığı ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıya da Rangers iyi başladı. Tek toplarla Galatasaray kalesine gelmeye çalışan ev sahibi ekip, 52 ve 59. dakikalarda bulduğu gollerle skor avantajını eline geçirdi. Temsilcimiz, 2-0 öne geçtikten sonra iyice kapanan rakibini açacak hücum varyasyonlarını gerçekleştirmekte başarılı olamadı. Kornerden Marcao’nun attığı gol, son dakikalarda Galatasaray’ı umutlandırsa da, mücadele Rangers’ın galibiyeti ile sona erdi.
Bu mağlubiyetle UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalma başarısı gösteremeyen Galatasaray, Avrupa’ya veda etti. Rangers ile Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.