Hacıosmanoğlu'ndan hakemlere mesaj: "Gitmiyoruz, sahada onurunuzla yönetin!"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ankara’da düzenlenen TFF Olağan Mali Genel Kurulu’nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görevde kalacaklarını vurgulayan Hacıosmanoğlu, hakemlere “biat” tartışması üzerinden sert mesajlar gönderdi.
“Adil rekabet için buradayız”
Konuşmasına federasyonun hedeflerini anlatarak başlayan Hacıosmanoğlu, “Adil rekabet ortamı inşa etmek en önemli görevimiz. Ayrık otlarını temizliyoruz. Değişim sancılı olur ama biz bu yolda kararlıyız. Her kulübe eşit mesafede kaldık. Kurullarımız kimsenin baskısı altında kalmadan karar aldı” dedi.
“Gitmiyoruz, kalıcıyız!”
Hakemlerin bir kısmının kendilerinin görevden kısa sürede ayrılacağına inandığını söyleyen Hacıosmanoğlu, bu duruma tepki gösterdi:
“Hakem arkadaşlarımız ‘3 ayda gider bunlar’ dediler. 6 ay oldu, 9 ay oldu ama biz hâlâ buradayız. Bir yere gitmiyoruz!”
“Biat istemedim, onurlu yönetim istedim”
Hakemlerle yapılan bir seminerden örnek veren Hacıosmanoğlu, bir hakemin kendisi için “Güveniyoruz ama kalacak mı, belli değil. Nasıl biat edelim?” dediğini aktardı. Bu sözlere tepki gösteren Hacıosmanoğlu şöyle devam etti:
“Ben kimseye biat edin demedim! Ne bana ne yöneticilere biat edin dedim. Sadece şunu söyledim: Sahada hakemlik onuruna yakışır işler yapın.”
“Geçen sezon fark yaratıldı”
TFF Başkanı, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren maç yönetimlerinde bir iyileşme gözlemlendiğini savundu. “Hakemler daha düzgün maç yönetti, herkes bunu kabul ediyor” diyen Hacıosmanoğlu, yeni sezonda da benzer bir disiplinle yollarına devam edeceklerini belirtti.
Kaynak:Haber Merkezi