Herkes Tarkan'ı bekliyordu ama... Dünya Kupası marşı için sürpriz isim Riva'ya gidiyor!
A Milli Takım, 2026 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanırken milli marş tartışmaları gündeme oturdu. 2002 Dünya Kupası'nda çıkış yapan 'Bir Oluruz Yolunda' şarkısı nedeniyle beklentiler yükseldi. TFF cephesinden ise beklenmedik adım atıldı.
GAZETE PENCERE - A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanması, futbol kamuoyunda büyük heyecana neden oldu.
Son olarak 2002 yılında yaşanan heyecanın ardından futbolseverler, yeniden aynı coşkuyu yaşamaya hazırlanıyor.
2002 Dünya Kupası’nda elde edilen başarı, yalnızca sportif anlamda değil, toplumsal olarak da hafızalara kazınmıştı. O dönemde Tarkan’ın seslendirdiği “Bir Oluruz Yolunda” marşı, adeta turnuvanın simgesi haline gelmişti. Aradan geçen yıllara rağmen bu şarkı, Milli Takım maçlarında aynı coşkuyu yaşatmaya devam ediyor.
YENİ MARŞ İÇİN BEKLENTİLER ARTTI
2026 Dünya Kupası öncesinde benzer bir atmosferin yeniden oluşturulması beklentisi gündeme geldi. Futbolseverlerin büyük bölümü yeniden Tarkan’dan bir marş beklerken, farklı sanatçı isimleri de kulislerde konuşulmaya başlandı.
SİNAN AKÇIL GÜNDEME GELDİ
Bu süreçte öne çıkan isimlerden biri Sinan Akçıl oldu. Ünlü müzisyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milli takım için bir proje ihtimaline açık kapı bıraktı. Bu açıklama, yeni marşın kim tarafından hazırlanacağına tartışmalarını daha da doruğa çıkardı.
Sinan Akçıl, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu. Paylaşımında, federasyon başkanının kendisini aradığını ve önümüzdeki günlerde Riva’da bir araya geleceklerini ifade etti.
Kaynak:Haber Merkezi