İftar arasını yuhalayan İngiliz taraftara Guardiola'dan sert tepki

İngiltere Premier Lig’de Manchester City, deplasmanda Leeds United’ı 1-0 mağlup etti. Maç esnasında Müslüman oyuncuların iftar yapması için oyun durdurulduğu esnada United taraftarları yuhalayarak tepki verdi.

İftar arasını yuhalayan İngiliz taraftara Guardiola'dan sert tepki

GAZETE PENCERE - İngiltere Premier Lig’in 28. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, deplasmanda Leeds United’ı 1-0 mağlup etti. Mücadelede galibiyet golü Antoine Semenyo’dan geldi.

İFTAR İÇİN KISA ARA VERİLDİ

Karşılaşmanın 13. dakikasında, ramazan ayı nedeniyle Müslüman futbolcuların oruçlarını açabilmesi için oyun kısa süreliğine durduruldu. Premier Lig yönetiminin uygulaması kapsamında verilen bu arada, Leeds United tribünlerinden ıslık ve yuhalama sesleri yükseldi.

GUARDIOLA’DAN NET MESAJ

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pep Guardiola, tribün tepkisine karşı çıktı.

Guardiola, modern dünyada dinlere ve kültürel çeşitliliğe saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, uygulamanın kendi tercihleri olmadığını vurguladı. Deneyimli teknik adam, kararın lig yönetimine ait olduğunu hatırlatarak, “Bu bir kural. Bunu biz söylemedik, Premier Lig söyledi. Oruç için bir ya da iki dakika ara verebilirsiniz, oyuncular için bunu yapın” ifadelerini kullandı.

UYGULAMA 2021’DEN BU YANA SÜRÜYOR

Premier League yönetimi, 2021 yılından bu yana ramazan ayında Müslüman oyuncuların oruçlarını açabilmesi için maçlarda kısa süreli aralara izin veriyor. Uygulama, oyuncuların fiziksel performanslarını sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri amacıyla hayata geçirilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar