İzlanda milli maçı İzmir'de oynanacak

İzlanda milli maçı İzmir'de oynanacak
A Milli Futbol Takımımız, Avrupa Uluslar Kupası'nda İzlanda ile İzmir'de karşı karşıya gelecek. Karşılaşma yapımı yeni biten Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak

A Milli Futbol Takımı, 2024-2025 sezonunda UEFA Uluslar Ligi'ndeki mücadelesine Eylül ayında Galler ve İzlanda ile yapacağı karşılaşmalarla başlayacak. Millilerin müsabakalarını oynayacağı stadyumlar belli oldu.

Buna göre Ay-yıldızlılar, B Ligi 4'üncü Grup'taki ilk maçında 6 Eylül Cuma günü deplasmanda Galler'in karşısına çıkacak. Cardiff City Stadyumu'nda oynanacak maç, TSİ 21.45'te başlayacak.

A Milli Takım, 9 Eylül Pazartesi günü ise İzmir'de İzlanda'yı ağırlayacak. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak müsabaka 21.45'te başlayacak.

Milliler, UEFA Uluslar Ligi turnuvasında Galler ve İzlanda'nın yanı sıra Karadağ'a karşı mücadele verecek.

Gürsel Aksel Stadyumu, daha önce 14 Haziran 2022'de A Milli Takım'ın UEFA Uluslar Ligi'nde Litvanya ile oynadığı karşılaşmaya ev sahipliği yapmış ve A Milliler bu maçı 2-0 kazanmıştı. 2020 senesinde hizmete açılan stadyum, bu kez de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünde Ay-yıldızlılar'ın bir başka maçına sahne olacak.

Kapılarını 2 yıl önce, 26 Ocak 2020'de açan Türkiye'nin en modern statlarından 20 bin kişilik Gürsel Aksel Stadı, çarşamba günü 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri H Grubu'ndaki Türkiye-Sırbistan maçına ev sahipliği yapmıştı. Statta geçen yıl Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş-Antalyaspor finali oynanmıştı.