JORGE JESUS GELİYOR

JORGE JESUS GELİYOR
Fenerbahçe teknik direktörünü buldu. Önümüzdeki sezon şampiyon olmak için dünyaca ünlü bir teknik adamı göreve getirmek isteyen sarı-lacivertliler, Jorge Jesus'u getiriyor.Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz hafta Lizbon'da...

Fenerbahçe teknik direktörünü buldu. Önümüzdeki sezon şampiyon olmak için dünyaca ünlü bir teknik adamı göreve getirmek isteyen sarı-lacivertliler, Jorge Jesus'u getiriyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz hafta Lizbon'da görüştüğü Portekizli çalıştırıcı ile prensip anlaşmasına vardı. İşin artık resmi prosedürleri tamamlamaya kaldığı öğrenilirken resmi açıklamanın ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Jorge Jesus'un duyurulması için geri sayıma geçildi.

Kanarya'da şu anda görevde olan İsmail Kartal ile devam edilebileceği de konuşulurken, Joachim Löw ile de uzun süredir görüşmeler devam ediyordu. Fenerbahçe yönetimi son olarak Jorge Jesus'ta karar kıldı.

67 yaşındaki Jesus, Benfica'da başardıklarıyla adını dünyaya tanıttı. 2009/2010 sezonunda Portekiz devinin başına getirilen Jorge Jesus, 2015 yazına kadar görevde kaldı. 6 sezonda ligde 3 şampiyonluk, 3 kez de 2.'lik yaşadı. 5 kez Portekiz kupasını kazandı. 2012/2013'te Fenerbahçe'yi yarı finalde eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde Chelsea ile finalde karşılaştılar, kupayı İngiliz ekibi kazandı.