Satrancın yeni dehası: Yağız Kaan Erdoğmuş 14 yaşında tarih yazdı!
Monako’da düzenlenen "Nesillerin Çatışması III" turnuvasında eski dünya şampiyonu Veselin Topalov’u mağlup eden 14 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, 2700 ELO puanına ulaşan dünya tarihinin en genç sporcusu ünvanının sahibi oldu.
GAZETE PENCERE - Türkiye Satranç Federasyonu'nun açıklamasına göre, Monako Satranç Federasyonunun düzenlediği "Nesillerin Çatışması III" organizasyonunda mücadele eden Yağız Kaan Erdoğmuş, eski dünya şampiyonu Veselin Topalov ile karşılaştı.
Monako'daki organizasyonda üstün bir performans sergileyen milli sporcu, rakibi karşısında skorunu 4-1'e taşıdı ve elde ettiği puanlarla 2700 ELO barajını aşarak dünya satrancının elit oyuncuları arasına adını yazdırdı.
Erdoğmuş, bu sonuçla satranç tarihinde 2700 ELO puanına ulaşan en genç sporcu (14 yaş) ünvanının sahibi oldu. Daha önce bu ünvan, 15 yaşında bu seviyeye ulaşan Çinli büyükusta Wei Yi'ye aitti.
Dünya satrancının 1 numarası Magnus Carlsen başta olmak üzere Alireza Firouzja ve Dommaraju Gukesh, 2700 ELO barajını 16 yaşında aştı.
Genç sporcu, ayrıca Türk satranç tarihinin en yüksek ELO seviyesine ulaştı.
Turnuvanın altıncı ve son karşılaşması yarın oynanacak.
Kaynak:ajanslar