Seda Kaçan İstanbul Park'ta zirveye çıktı
Milli pilot Seda Kaçan, AVIS 2026 Türkiye Pist Şampiyonası'nın İstanbul Park'ta düzenlenen ikinci ayağında ilk yarışı ikinci, ikinci yarışı ise birinci tamamlayarak hafta sonunu zaferle kapattı.
GAZETE PENCERE - Pepsi ve Doritos sponsorluğunda yarışan Seda Kaçan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından İstanbul Park'ta düzenlenen AVIS 2026 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayağında başarılı performansıyla dikkat çekti. Yağmurla başlayan zorlu hafta sonunda Kaçan, ikinci yarışta damalı bayrağı ilk sırada görerek podyumun zirvesine çıktı.
İLK YARIŞ İKİNCİ, İKİNCİ YARIŞ BİRİNCİ
Maxi ve Süper Grup kategorilerinde toplam 23 otomobilin mücadele ettiği organizasyonda ilk gün etkili olan yağış, sıralama turları ve antrenmanları zorlaştırdı. İlk yarışı ikinci sırada tamamlayan Seda Kaçan, ikinci yarışta temposunu artırarak rakiplerini geride bıraktı ve birinciliğe ulaştı.
"İSTANBUL PARK'TA KAZANMAK ÇOK ÖZEL"
Yarışın ardından konuşan Seda Kaçan, İstanbul Park gibi teknik bir pistte kazanmanın kendisi için büyük anlam taşıdığını belirtti. İlk yarışın ardından ekibiyle yaptıkları analiz sayesinde ikinci yarışta hedefledikleri tempoyu yakaladıklarını ifade eden Kaçan, sezonun geri kalanı için motivasyonlarının yüksek olduğunu söyledi.

ŞAMPİYONLUK İDDİASINI GÜÇLENDİRDİ
İstanbul Park'taki sonuçlarla şampiyonadaki iddiasını pekiştiren Seda Kaçan, AVIS Türkiye Pist Şampiyonası'nın ağustos ayında yapılacak etaplarında liderlik mücadelesini sürdürecek.

Kaynak:Haber Merkezi