Son turda yolda kaldı

Son turda yolda kaldı
2021 Porsche Supercup sezonunun ilk yarışı olan Monako yarışını Team GP Elite sürücüsü Larry Ten Voorde kazandı. Jaxon Evans, damalı bayrağı ikinci sırada görüp podyuma çıkarken Dorian Boccolacci üçüncü sırada podyumun...

2021 Porsche Supercup sezonunun ilk yarışı olan Monako yarışını Team GP Elite sürücüsü Larry Ten Voorde kazandı. Jaxon Evans, damalı bayrağı ikinci sırada görüp podyuma çıkarken Dorian Boccolacci üçüncü sırada podyumun son basamağını kapattı.
Temsilcimiz Ayhancan Güven’nin sıralama turlarında lastiği patladı ve pite girdi ve Ayhancan yeni lastiklerini istediği performansa getirecek zamanı bulamadı. Böylece yarışa beşinci sırada başlamak zorunda kaldı.
Yarış startıyla birlikte ilk virajda dördüncülüğü aldı fakat şanssızlık Güven’in peşini yarışta da bırakmadı. Jean Baptiste Simmenauer’in yaşadığı büyük kazadan dolayı kırmızı bayraklar çıktı ve kurallar gereği kazandığı sırayı geri verdi. Yarış yeniden başladığında beşinci olarak yarışa devam etti. Yarışın geri kalan kısmında pek bir değişiklik olmadı ve şanssızlık Güven’i son turda da yakaladı.
Teknik arıza yaşayan Güven beşinci sırada götürdüğü yarışı sonuncu olarak tamamladı ve Monako’dan puansız ayrılmış oldu.