Uluslararası plaj voleybolu heyecanı Kızkalesi’nde başlıyor

Uluslararası plaj voleybolu heyecanı Kızkalesi’nde başlıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bioderma Pro Beach Tour’un Mersin etabı, 4–7 Eylül’de Kızkalesi Plajı’nda 13 kadın ve 17 erkek takımın katılımıyla gerçekleşecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önemli spor organizasyonlarından biri olan Uluslararası Plaj Voleybolu Türkiye Serisi, bu yıl 4. kez Kızkalesi Plajı’nda düzenleniyor. 4–7 Eylül tarihleri arasında yapılacak turnuva için başvurular 3 Eylül’e kadar plaj.tvf.org.tr üzerinden devam ediyor.

30 takım sahada

Şu ana kadar 13 kadın ve 17 erkek takımın başvurduğu organizasyona yabancı sporcular da katılacak. Böylece turnuva yalnızca spor heyecanına değil, farklı kültürlerin buluşmasına da sahne olacak.

Mersin’in tanıtımına katkı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, organizasyonun Mersin’in tanıtımı için büyük önem taşıdığını vurguladı. “Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde Mersin’i en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Bütün Mersinlileri ve tatilcilerimizi Kızkalesi’ne davet ediyoruz” dedi.

Spor ve turizmin buluşması

Kızkalesi’nin tarihi ve doğal güzellikleri eşliğinde düzenlenecek turnuva, yazın son günlerinde hem bölge halkına hem de turistlere unutulmaz anlar yaşatacak. Denizin, güneşin ve sporseverlerin buluştuğu organizasyon, kente spor turizmi açısından da katkı sağlayacak.

Kaynak:Bülten

Öne Çıkanlar