Spotify yöneticisinden Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ye: Üçkağıtçılar

Spotify yöneticisinden Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ye: Üçkağıtçılar
İsveç merkezli müzik veri akışı ve podcast servisi Spotify'ın Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile ortaklaşa bir kararla aralarındaki 20 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırmalarının ardından Spotify yönetiminden konuya ilişkin...

İsveç merkezli müzik veri akışı ve podcast servisi Spotify'ın Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile ortaklaşa bir kararla aralarındaki 20 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırmalarının ardından Spotify yönetiminden konuya ilişkin bir açıklama daha geldi. Spotify'ın podcast inovasyon ve para kazanmadan sorumlu yöneticisi Bill Simmons, katıldığı bir podcast'te Harry ve Meghan'ı "üçkağıtçı" olmakla suçladı.

Gazete Duvar'ın The Guardian gazetesinden aldığı habere göre, Meghan Markle'ın yalnızca 12 bölümlük bir podcast dizisi yayınladığı anlaşmanın zamanından önce sona erdirilmesi sonrası kendi podcast'inde konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bill Simmons, "Keşke 'Meghan ve Harry, Spotify'ı bırakıyor' müzakeresine müdahil olsaydım. 'Kahrolası Üçkağıtçılar.' Onlarla yapacağımız podcast bu olmalıydı" dedi. Simmons, kendi adını taşıyan podcast'te, "Podcast fikri bulmaya yardımcı olmak için Harry ile yaptığım Zoom'un hikayesini anlatmak için sarhoş olmam gerekti. En iyi hikayelerimden biridir. Kahrolası üçkağıtçılar" ifadelerini kullandı.

"Yeterince üretici değillerdi"

İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Harry ve Meghan, 2020 yılında Spotify ile 20 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalamıştı. Sözleşme, çiftin şirketi Archewell'in platform için yıllar içinde podcast serileri yayınlamasını öngörüyordu. Fakat Markle'ın Serena Williams, Mariah Carey ve Trevor Noah gibi isimlerle konuştuğu 12 bölümlük dizinin haricinde şirket Spotify için başka bir iş üretmedi. 

Spotify ve Harry-Meghan çifti, geçtiğimiz hafta ortak bir açıklama yaparak ortaklaşa olarak sözleşmeyi sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu. Spotify'a yakın kaynaklar ise çiftin sözleşme kapsamında ödeme almak için gerekli olan üreticilik eşiğine ulaşamadığını aktardı.