Şu ‘Ölümlü Dünya’da hadi hep birlikte gülelim!

Şu ‘Ölümlü Dünya’da hadi hep birlikte gülelim!
Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi iyi ki varsınız, şahane yazmışsınız. Bu hayali gerçekleştiren yapımcılar Timur Savcı ve Cemal Okan şu ölümlü dünyada bizi güldürdüğünüz ve şahane bir iş çıkarttığınız için...

Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi iyi ki varsınız, şahane yazmışsınız. Bu hayali gerçekleştiren yapımcılar Timur Savcı ve Cemal Okan şu ölümlü dünyada bizi güldürdüğünüz ve şahane bir iş çıkarttığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. ‘Ölümlü Dünya 2’yi izleyin, mutluluk hapı gibi düşünün özellikle bu dönemde size çok iyi gelecek!

2018 yılında, havanın çok soğuk olduğu bir mevsimde ‘Ölümlü Dünya’ diye bir filmin basın gösterimi gerçekleşti. Bir takım ölümlüler durum komedisi hikâyesini yapmışlar diyerek filmi izlemeye gitmiştim ve dünyanın ölümlü olduğunu bilerek bu kadar çok nasıl güler insan diyerek daha da güldüm.


‘Ölümlü Dünya’ Mermer Ailesi’nin çaresizlik içindeki durumunun komedisi. Kendi halinde sade yaşamları olduğu zannedilen bir ailenin suç örgütü için çalışmaları işin komedi yanı çünkü böyle bir aileden bu operasyonları beklemiyorsunuz. Tetikçilik işini de eğlenerek yaptıkları için aileyi hâlâ saf ve iyi bulup seviyorsunuz, üstelik onlar kazansın çatışmayı diyerek taraf tutuyorsunuz. Ve bu aileyi senaristler öyle bir kurmuşlar ki kendi ailemiz gibi seviyoruz ve o çetenin bir parçası olmak istiyoruz.

‘Ölümlü Dünya’ zamanla değeri daha da anlaşılan ve efsane olan bir film haline dönüştü. Replikleri gündelik hayatımızın içine çoktan sızdı bile. Biz onları çok özlemiştik ve nihayet yeni bir macerayla geri döndüler.

‘Ölümlü Dünya 2’yi ilkinden daha çok sevdim!


‘Ölümlü Dünya 2’ gişe rakamlarıyla son zamanların en başarılı izlenme oranını yakaladı. İlk filmden daha çok sevdim ikincisini ve bayıldım. Gülmekten gözümden yaşlar geldi ve çok çok iyiler.

‘Ölümlü Dünya 2’de hikâye yine çaresizlikle başlıyor, “Kaçamıyoruz, savaşamıyoruz tam bir dilemma” denilen yerde aile, kendi içlerine yeni bir üyeyi de katarak maceralarına devam ediyorlar. Bu kez Mermer Ailesi’nin motivasyonu Zafer’i kurtarmak ama Zafer’i kurtarana kadar yine başlarına gelmedik kalmıyor. Gazanfer (baba), İlhami (Fahri amca) çocuklar Oktay, Serhan, gelin Begüm, Zafer, Serbest, yeğen Atakan ve dışarıdan aileye katılan Şenol ile çok acayip bir ekip olmuşlar. Yine çok renkli her bir karakter ve kendine has, derinlikli işlenmiş. Bir komedi filminde bu kadar derinlikli, katmanlı ve birbirine benzemeyen karakter yaratabilmek büyük başarı. Senaristler Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi bu konuda çok başarılı, alkışlarımız yetmez, o derece iyiler.

Oyunculuklar da çok iyi; bazı oyuncuların bu film özelinde en iyi performansları diyebilirim. Sanki oynarken daha rahatlar ve oynadıkları karakterleri çok sevmişler. Özellikle Feyyaz Yiğit, Doğu Demirkol ve Sarp Apak adeta döktürüyorlar. İrem Sak’ın bir kadın olarak çok diyaloğu olmamasına rağmen varlığının etkisi ise müthiş. Ekibe bu film ile dâhil olan Giray Altınok sanki hep ekipteymiş gibi ve yine çok iyi, sanırım durum komedisinde bu adam hep iyi! Ahmet Mümtaz Taylan ve Mehmet Özgür’ün soğukkanlı oyunculuğu ise ustalık işi. Alper Kul keşke hayatımda Oktay gibi arkadaşım olsa diyeceğim türden çok sevilesi. Özgür Emre Yıldırım yani Atakan seçim otobüsü bularak şoförlük yaptığı sahnedeki hikâyede filmi zirveye taşıyor diyebilirim. Dündar Dinç diye bir adayımızın seçim otobüsünde bizimkiler, sesiyle ekibe eşlik eden bir Dündar Dinç var, üstelik sesini kısamıyorsunuz ve seçim şarkısı eşliğinde ilerliyorsunuz. Bu fikir müthiş ben seçimlere girecek olsam bu şarkıyı düşünürdüm… ; ))

Bir hayal kuruyorsunuz, senaryoya dönüştürüyorsunuz ve bunu hayata geçirmek istiyorsunuz. Üstelik güldürmek üzerine yola çıkıyorsunuz ki bizim gülünecek halimiz yokken. Ama gülmek nefes alabilmenin mazotu diyebilirim çünkü gülmediğimizde ve eğlenmediğimizde hayat geçmiyor ve biz kendimizi tüketiyoruz.

Ali Atay, Feyyaz Yiğit ve Aziz Kedi iyi ki varsınız, şahane yazmışsınız. Bu hayali gerçekleştiren yapımcılar Timur Savcı ve Cemal Okan şu ölümlü dünyada bizi güldürdüğünüz ve şahane bir iş çıkarttığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

‘Ölümlü Dünya 2’yi izleyin, mutluluk hapı gibi düşünün özellikle bu dönemde size çok iyi gelecek!