Suriye Devlet Başkanı Esad: Mülteci meselesi insani ve ahlaki bir mesele, siyasileştirilmemeli

Suriye Devlet Başkanı Esad: Mülteci meselesi insani ve ahlaki bir mesele, siyasileştirilmemeli
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen El Safadi, 3 Temmuz Pazartesi günü bir araya geldi. Görüşmede Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü ve ikili ilişkiler ele alındı.Toplantı sırasında Esad,...

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen El Safadi, 3 Temmuz Pazartesi günü bir araya geldi. Görüşmede Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü ve ikili ilişkiler ele alındı.

Toplantı sırasında Esad, Suriyeli mültecilerin köylerine ve kasabalarına güvenli bir şekilde geri dönmelerinin Suriye devleti için bir öncelik olduğunu, bu geri dönüş için temel yapıların ve yeniden inşanın; rehabilitasyon gerekliliklerinin güvence altına alınmasının ve bu sürecin, geri dönenlerin normal yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacak erken iyileşme projeleriyle desteklenmesinin gerektiğini vurguladı.

Marbuta'nın SANA'ya dayandırdığı haberine göre, Esad, Suriye’nin gerek yasama ve hukuk düzeyinde gerekse uzlaşmalar düzeyinde aldığı tüm tedbirlerin sığınmacıların geri dönüşü için en iyi ortamın sağlanmasına katkıda bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Esad, mülteci meselesinin tamamen insani ve ahlaki bir mesele olduğunu ve hiçbir şekilde siyasileştirilmemesi gerektiğini vurguladı.