Taksimetre açmadan yolcu taşıyan sürücüye trafikten men

Taksimetre açmadan yolcu taşıyan sürücüye trafikten men
Taksimetre açmadan yolcu taşıyan sürücüye tr... İstanbul Beşiktaş'ta bir taksiciye, taksimetre açmadan yolcu taşıdığı gerekçesiyle 9 bin 574 lira ceza ve trafikten men cezası verildi.İstanbul Beşiktaş'ta bir taksiciye, taksimetre...
Taksimetre açmadan yolcu taşıyan sürücüye tr... İstanbul Beşiktaş'ta bir taksiciye, taksimetre açmadan yolcu taşıdığı gerekçesiyle 9 bin 574 lira ceza ve trafikten men cezası verildi.

İstanbul Beşiktaş'ta bir taksiciye, taksimetre açmadan yolcu taşıdığı gerekçesiyle 9 bin 574 lira ceza ve trafikten men cezası verildi. Olay, 25 Şubat'ta yaşandı ve sosyal medyada paylaşılan bir video üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Şubat'ta sosyal medyada paylaşılan bir videoda taksimetre açmadan yolcu taşıyan bir taksiciyi belirledi. Videoda, Kuruçeşme'den Şişli'ye 280 liraya yolcu taşıdığı görülen taksici hakkında soruşturma başlatıldı. Ekipler, yaptıkları titiz çalışma sonucunda taksici şoförün kimliğini tespit etti. Soruşturma kapsamında Y.Y. isimli taksici şoförü yakalayarak adaletin önüne çıkardı.

9 bin 574 lira para cezası

Karayolları Trafik Kanunu'na göre, belediyeden alınmamış çalışma ruhsatıyla taşımacılık yapmak ve taksimetre açmamak suçlarından dolayı taksiciye toplam 9 bin 574 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksinin çalışma ruhsatı iptal edilerek aracın trafikten men edildiği bildirildi. Bu ağır cezalar, taksiciler arasında etik kuralların önemini bir kez daha gündeme getirdi.