Tayland'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 17 kişi yaşamını yitirdi

Tayland'da havai fişek fabrikasında patlama: En az 17 kişi yaşamını yitirdi
Tayland'ın merkezindeki bir havai fişek deposunda meydana gelen patlamada en az 17 kişi hayatını kaybetti.Yerel polis, Tayland'ın başkenti Bangog'un kuzeyindeki Suphan Buri eyaletinde Çarşamba günü yerel saatle 16.00 civarında (4:00...
Tayland'ın merkezindeki bir havai fişek deposunda meydana gelen patlamada en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Yerel polis, Tayland'ın başkenti Bangog'un kuzeyindeki Suphan Buri eyaletinde Çarşamba günü yerel saatle 16.00 civarında (4:00 ET) meydana gelen patlamaya neyin sebep olduğunun hemen belli olmadığını söyledi.

Polis Albayı Peerapoj Rawangbarn, CNN'e yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 ölüm olduğunu tahmin ediyoruz, hala ölülerin nedenini ve tam sayısını araştırıyoruz" dedi.

Polis, bölgedeki yangının söndürüldüğünü ve kurtarma ekipleri ile adli tıp görevlilerinin, yıkılan fabrikadan ve çevresinden insan kalıntılarını çıkarmak için çalıştığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl da havai fişek deposunda 12 kişi ölmüştü

Tayland'da havai fişek kazaları nadir değildir. Geçen yıl temmuz ayında güneydeki Mu No köyündeki bir havai fişek deposunda meydana gelen patlamada en az 12 kişi ölmüş, 121 kişi de yaralanmıştı. Patlamada 100'den fazla ev hasar görmüştü.

Reuters'in haberine göre, Başbakan Srettha Thavisin, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndayken patlama hakkında bilgi aldı ve patlamanın ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlaşılması için acil bir soruşturma yapılması talimatını verdi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Aljazeera ve CNN