TERİM’İN TEHLİKELİ PLANI TUTTU

TERİM’İN TEHLİKELİ PLANI TUTTU
Mostafa Mohamed daha 5. dakikada kendi yarattığı topa öyle güzel vurdu ki kaleciyi de geçen top direğe takılmasaydı Galatasaray 90 dakikaya 1-0 önde başlayacaktı.Mohamed’in hemen ardından Onyekuru’ya çıkardığı nefis pas,...

Mostafa Mohamed daha 5. dakikada kendi yarattığı topa öyle güzel vurdu ki kaleciyi de geçen top direğe takılmasaydı Galatasaray 90 dakikaya 1-0 önde başlayacaktı.

Mohamed’in hemen ardından Onyekuru’ya çıkardığı nefis pas, onu kaleci ile karşıya bıraktı. Onyekuru da maçın başında Galatasaray’ın ikinci golünü kaçırdı.
Galatasaray çok arzulu başladı. Kendisini kupadan eleyen rakibinden rövanşı almak, lider geldiği bu kentten lider dönmek istiyordu.
Alanya da ilk kez geldiği Galatasaray kalesinde,Salih’in vuruşu ile direkten döndü. O topun dönüşünde Yedlin’in nefis pasıyla buluşan Emre Kılınç topu ağlarla buluşturduğunda dakikalar 18’i gösteriyordu.
Onyekuru’ya 23’te ceza sahası içindeki net faul için VAR’a gitmeyen orta hakem Zorbay Küçük, sarı kırmızılıları bir penaltıdan etti. 33’te Babacar’ın Luyindama’ya yaptığı sert harekete sadece faul çalan aynı hakem VAR’ın uyarısıyla sarı kart çıkardı. Terim’in buna tepkisi büyüktü. Dünkü maçın VAR hakemi Emre Malok’un süper ligde henüz maç yönetmediğini de not düşelim.
Topu rakibe bırakan Galatasaray, uzun topları Emre Kılınç, Mohamed, Onyekuru ve Arda ile buluşturup sonuç almaya çalıştı. İlk yarının son 15 dakikasında Alanya dengeyi kurdu, sağlı sollu denedi ama golü bulamadı. Onyekuru yarı biterken, maçı ikileme şansını kötü kullandı.
İlk yarı yüzde 44’ler seviyesinde topa sahip olan Galatasaray’da bu rakam ikinci yarı yüzde 28’e kadar düştü. Alanya, zaten iyi pas yapıyordu dün gece de bunu sürdürdü. 634 paslarının 568’i isabetliydi.
Zira ikinci yarı maç, tek kaleye döndü. Galatasaray’ın neredeyse yazılacak, ciddiye alınacak bir tehlikesi olmadı. Orta sahayı kalabalık tutan Terim’in bu tehlikeli oyunu maçın uzatmalar dahil son 20 dakikasında kabusa dönüşebilirdi.
Muslera bu dakikalarda inanılmaz iki top çıkardı. 30 isabetli şutun 27’sinde kahraman Muslera’ydı.
Kırmızı ile dışarda kalmayan Babacar, ikinci yarı zaten takımını 10 kişi bırakmıştı. Oyuna hiçbir katkı sağlayamadı.
Alanya’nın baskılı oyununa yeni bir katkı yapamayan Çağdaş Atan’ın oyunu tutmadı. Ama Terim’in tehlikeli planı tuttu. Zira lider geldi İstanbul’a lider döndü. Galibiyet serisini 7’ye çıkardı. Bu maç kalabalığında alkışlanacak bir başarı.
Galatasaray’ın zorlu rakibi karşısındaki bu planını, bu kadroyla sürdürmesini beklemek doğru olmaz. Galatasaray ne olursa olsun 3 puan için çıktı ve istediği sonucu aldı.