TİP’in Çiğli adayının, CHP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı

TİP’in Çiğli adayının, CHP’den aday adayı olduğu ortaya çıktı
Türkiye İşçi Partisi’nin Çiğli Belediye Başkan Adayı Orhan Akıncı oldu. Akıncı’nın CHP’den Çiğli Belediye Başkan aday adayı olduğu öğrenildi.31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde adaylık...
Türkiye İşçi Partisi’nin Çiğli Belediye Başkan Adayı Orhan Akıncı oldu. Akıncı’nın CHP’den Çiğli Belediye Başkan aday adayı olduğu öğrenildi.

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde adaylık çalışmaları tamamlanmak üzere. Türkiye İşçi Partisi’nin İzmir Çiğli adayı Orhan Akıncı oldu. Akıncı’nın Çiğli, Belediye başkan aday adayı olarak başvurduğu, CHP’den aday olamayınca da TİP’ten aday olduğu öğrenildi.

CHP’nin, yerel seçim sürecinde CHP’den aday adayı olan isimlerin aday olamadıkları takdirde 'başka siyasi partiden aday olamayacaklarına' ilişkin genelgeyi YSK’ya teslim ettiği belirtilirken, CHP Çiğli’nin aday adayları listesini Çiğli Seçim Kurulu’na verdiği de belirtildi.

CHP’den Çiğli Belediye Başkan Aday adayı olan Orhan Akıncı, adaylaşamayınca Türkiye İşçi Parti’nden aday gösterildi.

Her şey nizami ve doğru

Ege Postası’nın haberine göre Akıncı’nın CHP’den doyasını geri çekmediği için aday olmayacağı iddia edilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Akıncı, “Ben dosyamı alalı 1 hafta oldu. Dilekçe de verdim adaylığımı çektiğime ilişkin. Prosedürleri biliyorum. Bu sebeple her şey nizami ve doğru” dedi.