“Trabzonspor eriyor” diye demiştik!

Trabzonspor- Ankaragücü müsabakasına şampiyon gibi uğurlandı. Lider takım havası ile yolcu edildi. Sahil boyu ellerinde meşale ve araçları ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nden çıkışta takımlarına eşlik eden taraftarlar şampiyonluk provası yapar gibiydi. Rakiplerine nazire edercesine “işte taraftar, işte takım” sloganıyla gövde gösterisi yaptılar. Alanya maçının yaşanmışlıklarına göndermeydi. Gerçekten görülmeye değerdi. Pandemi nedeniyle stadyuma taraftar alınmasa da dışarıdaki taraftarlar yolculuk sırasında takıma eşlik ederek, futbolcuların kalbine “yalnız değilsiniz” duygusunu maç öncesi yerleştirdi. Aylar sonra kendi evinde maça çıkacak olan takımın motivasyonu 5 km. boyunca maksimum sağlanmıştı.
Farklı hedefleri olan iki takım karşı karşıya geldi. Trabzonspor zirvede artık puan kaybetmek istemiyordu. Bir yol kazası daha yaşamak niyetinde değillerdi. Diğer tarafta ise ligin alt sıralarından kurtulup lige tutunmak isteyen Başkent ekibi Ankaragücü, Trabzonlu teknik adam Mustafa Reşit Akçay ile hafta başında yollarını ayırdı. Akçay’ın ayrılış nedeni herkesçe biliniyor. Tecrübeli teknik adam ”Gönlüm Tranzonspor’un şampiyon olmasından yana” söyleminin faturasını ödedi! Şaibeye meydan vermemek için bu birliktelik noktalandı. Akçay’ın Yerine PTT 1. Lig ‘de Bursaspor’da görevini bırakan İbrahim Üzülmez getirildi.
Trabzonspor sahaya sancılı çıktı. Ofans hattının iki önemli oyuncusu Ekuban ve Nwakaeme sakatlıkları nedeniyle takımdaki yerlerini alamadılar. Kaptan Sosa haftalar sonra iyileşerek dümene geçti. Uğurcan gündüz YKS sınavına girdi; akşam ise takımı için sınav verdi. Maç öncesi oynayıp oynamayacağı belirsizdi. Ekuban’ın yerine Guilherme, Nwakaeme’nin yerinde ise Abdülkadir Ömür yer aldı. İki oyuncu orta sahadan ofansa geçiş yaptı.
Trabzonspor maça golle başladı. 3.dakikada konuk takım savunmasının uzaklaştıramadığı topa sol ayağı ile gelişine vuran Sorloth takımını 1-0 öne geçirdi. Erken gelen gol Trabzonspor’a bir güç, bir motivasyon katmadı. Ankaragücü oyuna ortak olmak için ataklar geliştirip gol aradı. Net bir gol pozisyonunu Uğurcan önledi. İlk oyuncu değişikliğini zorunluluktan dolayı Trabzonspor kulübesi yaptı. 39.dakikada sakatlanan Abdülkadir Parmak yerini Bilal’e bıraktı. İlk yarı Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.
İki takım da ikinci yarıya aynı kadroları ile başladı.Trabzonspor skoru korumak için mücadele ederken konuk takım umutlandı. 63.dakikada Pereira elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Rodrigues takımın beraberlik golünü attı. 1-1.. Ofans oyuncuları sakatlanınca Teknik Direktör Çimşir gençlere sarıldı. Guilherme’nin yerine 68.dakikada Koray’ı oyuna aldı. Bu dakikadan sonra oyuna ayrı bir heyecan geldi. Trabzonspor galibiyet, konuk takım bir puanı için savaştı. Faullerin 40’ı bulduğu, 10 sarı kartın görüldüğü karşılaşmada 82.dakikada Rodrigues kırmızı kartla oyundan atıldı.
Haftalardır söylüyorum; Trabzonspor eriyor. Oyuncu anlamında eriyor, skor olarak eriyor. Biz hain olduk. Kulübe hamlesi olmayan bir takımın yedek kulübesinin katkı vermemesi bu yolda başarıyı getirmez. Bir kaç cümle de Pereira’ya yazmak lazım. Gerginliğin hem takımı hem kendini yaktı. Çekirge beş kez sıçramaz. Sana defalarca “dikkatli ol” diye yazdım. Sen ataklarından sonra elini yetmedi çeneni kullanmaya devam ettin. Bir yıllık başarıyı heba ettin. Bu ligde kolay takım yok. Her takım can derdinde. Rakibi hafife almanın bedeli ağır oldu!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi