Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: İsrail ile ticari ilişkilerimizi kestik kesiyoruz

Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: İsrail ile ticari ilişkilerimizi kestik kesiyoruz
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi’nin, ‘İsrail ile ticaret’ açıklamalarına tepki gösterdi. Erdoğan, “İsrail ile ticari ilişkilerimizi kestik kesiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Kudüs Konferansı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında Yeniden Refah Partisi’ni yine hedef alırken ‘İsrail ile ticaret’ anlaşmasına ilişkin “Birileri Filistin'e verdiğimiz desteği gölgelemeye çalıştı. Hatta 'İsrail'e jet satışı yapıldı' iftirasını atacak kadar ileri gittiler. Sizin vicdanınız var mı? Tayyip Erdoğan ve arkadaşları böyle bir şey yapar mı?” dedi.

Erdoğan, İsrail ile ticareti kestiklerini dile getirirken “İsrail'le artık ilişkilerimizi ticaret başta olmak üzere kestik, kesiyoruz” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kalbi Kudüs ve Filistin için atan siz kıymetli parlamenterleri ülkemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Medeniyet, tarih ve kültür şehri güzel İstanbul'umuza hepiniz hoş geldiniz.

Haçlı seferleriyle yakılıp yıkılan Kudüs'ü tekrar ayağa kaldıran ecdadın torunları olarak Filistin'de yaşananları takip ediyoruz.

Hiç kimse kalbimizden Kudüs sevgisini sökemez. Kudüs'e sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Son bir asırdır tüm insanlık için tekrar bir Darüsselam haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Kudüs'ü savunmanın farklı inançların özgürlüğünü savunmak olduğunu bilerek çabamızı sürdürüyoruz.

Son bir asırdır toprakları aşama aşama işgal edilen Kudüs halkı, bugün tarihin en acımasız saldırılarıyla baş başa. İşgalci zalimler karşısında dik duran Filistin'in yiğit evlatlarını saygıyla selamlıyorum.

Netanyahu, kendinden önceki katiller gibi adını 'Gazze kasabı' olarak utançla tarihe yazdırmıştır.

Ellerindeki lobiyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar ama ne yaparsanız boş. Tayyip Erdoğan'ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin baskılarınıza asla boyun eğmeyiz.

Ey Netanyahu duam şu, 'Allahım, "Ya Kahhar" ismiyle bu siyonistleri kahr-u perişan eyle' Biz şartlara göre, konjonktüre göre politikasını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Yarım asır boyunca bedel ödemekten asla çekinmedik.

Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı beklemesin. Sırf Avrupa öyle istedi diye Hamas'a terör örgütü iftirası atanlardan olamayız. Filistinli direnişçilere terörist yaftası vuramayız. Biz Hamas'ı Filistin'in Kuva-yı Milliye'si olarak görmeye devam edeceğiz. Bunu da her platformda dillendirmekten geri durmayacağız.

"Gazze'yi kabristana dönüştürmeyi haklı çıkaramazsınız"

203 gündür Gazze'de devam eden soykırımı hiçbir şey haklı gösteremez. 7 Ekim'de yaşananları tasvip edebilirsiniz ya da etmezsiniz. Bu sizin bakış açınız. Ama bebekleri öldürmeyi, camileri, kiliseleri, okulları bilerek hedef almayı, Gazze'yi büyük bir kabristana dönüştürmeyi haklı çıkaramazsınız.

Çocuğunun doğum gününü Gazzelileri öldürerek kutlayan bir anlayışın insanlıkla bağı kalmamış demektir. İsrail'le artık ilişkilerimizi ticaret başta olmak üzere kestik, kesiyoruz.

Türkiye 2 bin yıllık tarihinin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır. Başı düşen herkese kapımızı açtık. Engizisyondan kaçan Musevilere de, Nazilerden kaçan Musevilere de biz sahip çıktık ey Netanyahu

Suriye'den kaçan kardeşlerimize biz yardımcı olduk. Bölgemizde barışın, huzurun, refahın hakim olması için samimiyetle gayret gösteriyoruz.

"'İsrail'e jet yakıtı satışı yapıldı' diye iftira attılar"

İsrail'in savunma sanayiinde kullanılacak şeylerin ihracını zaten daha önce durdurmuştur. 9 Nisan kararlarıyla bunu pekiştirdik. Ancak birileri Filistin'e verdiğimiz desteği gölgelemeye çalıştı. Hatta 'İsrail'e jet satışı yapıldı' iftirasını atacak kadar ileri gittiler. Sizin vicdanınız var mı? Tayyip Erdoğan ve arkadaşları böyle bir şey yapar mı?

"Üç kuruşluk siyasi çıkar uğruna iftira attılar"

Bu iftiralar yabancı basın tarafından köpürtülerek ülkemize karşı kullanıldı. Üç kuruşluk siyasi çıkar uğruna iftira attılar. Birileri, Filistin'e verdiğimiz desteği gölgelemeye çalıştı.

Varsa elinizde belgeniz, çıkar ispat edersiniz. Ama bunu yapmıyorsanız müfterisiniz.

Filistin'in daha çok ülke tarafından tanınması noktasında çabalarımızı yoğunlaştırdık. Filistin'i tanıma hazırlığında olan İspanya'yı tebrik ediyorum.

Yıllarca bize demokrasiden bahsedenlerin fikir ve toplanma hürriyetinden dem vuranların, söz konusu İsrail’in çıkarları olunca nasıl faşizan haline geldiğini hep birlikte şahit olduk. Son bir haftadır Amerikan üniversitelerinde yaşanaları biz de ibretle takip ediyoruz. Gezi olaylarında, İstanbul’a kamp kuranlar Filistin protestolarını görmüyor.