Osman Çavuşoğlu

Osman Çavuşoğlu

Trabzonspor şampiyonluk için gün sayıyor

Bu nasıl sevgi! Bu kadim kentin insanları dünyanın neresinde olursa olsun, yılların eskitemediği aşkları için Trabzon’a akın ettiler.

Akyazı stadının dışı da içi de sanki düğün yeri gibiydi. Anneler, babalar, çocuklar stadyumu adeta bordo maviye boyamışlardı. Maç öncesi derin bir sessizlik hakimdi… Bu sessizlik maçın başlamasıyla kulakları sağır edebilecek sese büründü adeta…

Trabzonspor’da Hüseyin Türkmen uzun bir aradan sonra ilk 11’de yer buldu. Yine uzun aradan sonra Marek Hamsik de yedekler arasında yerini almıştı . Maç öncesi 8 şampiyonluğu simgeleyen pankart tribünlere asıldı. Eski şampiyonlukların mimarı Ahmet Suat Özyazıcı ve merhum Özkan Sümer’in ve Abdullah Avcı’nın da görüntüleri tribünlerde vardı.

Beşiktaş oyuna çok hızlı başladı. Ancak Trabzonspor orta alanda baskıyı karşılayamayınca ilk 15 dakikada Beşiktaş çok sık Trabzonspor kalesinde görüldü. 18. Dakikada Djaniny yakaladığı pozisyonda dengesini kaybedince Trabzonspor mutlak bir golden oldu.

İlk yarıda hakem Zorbay Küçük kararlarını Beşiktaş lehine kullandı. Bu arada Vida’nın kafa şutunda Uğurcan topu kornere çeldi.

İkinci yarıya Trabzonspor Nwakaeme’nin yerine Cornelius’u alarak başladi. Cornelis 56. Dakikada Trabzonspor’u öne geçirdi.

68. dakikada Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı Batshuayi direğe nişanladı.

71. dakikada Rosier beraberliği sağladı. 81. Dakikada ise Bakasetas sarı, Siopis’e tokat atan Larin ise kırmızı kart gördü.

Uzatma dakikasında Dorukhan’ın kafa vuruşunda top direkten dışarı gitti.

Şu kesin: Trabzonspor, şampiyonluk için artık gün sayıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Osman Çavuşoğlu Arşivi