TSK, Büyük Taarruz'un tarihini yanlış yazdı, sosyal medyada tepki yağdı

TSK, Büyük Taarruz'un tarihini yanlış yazdı, sosyal medyada tepki yağdı
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genel Kurmay Başkanlığı'nın X hesabından Büyük Taarruz'un 99. yıl dönümü için video klip paylaştı. Söz konusu klibin tarihinin yanlış olması sosyal medyada tepki çekti.Videoda Mustafa Kemal...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genel Kurmay Başkanlığı'nın X hesabından Büyük Taarruz'un 99. yıl dönümü için video klip paylaştı. Söz konusu klibin tarihinin yanlış olması sosyal medyada tepki çekti.

Videoda Mustafa Kemal Atatürk'e ise sadece "Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere baş komutanlık karargahıyla, batı cephesi komutanlığı karargahı Afyon'a taşındı." sözlerine yer verilmesi de tepkilerin bir başka sebebi oldu. Çoğu X kullanıcı "Topçu atışı emrini kim verdi? Stratejiyi kim yaptı?" gibi tepkiler göstererek Atatürk'ün adının yalnızca videonun küçük bir bölümünde anılmasına tepki gösterdi.

TSK'nın X hesabından yapılan paylaşımda söz konusu video "Kurtuluşun Parolası 27 Ağustos 1922" başlığıyla yayımlandı. Videoya ayrıca "27 Ağustos sabahı Türk topçusunun şiddetli ateşi ve piyadelerimizin sürekli atışlarıyla başladı. Ölümü hiçe sayarak düşman üzerine uçarcasına atılan Mehmetçik, süngü hücumuyla Yunan mevzilerini ele geçirmeye başlamıştı." notu düşüldü.

İşte bazı tepkiler: