Tunceli'de 'Sol İttifak' ve CHP'ye rakip çıktı: Hüseyin Aygün bağımsız aday oldu

Tunceli'de 'Sol İttifak' ve CHP'ye rakip çıktı: Hüseyin Aygün bağımsız aday oldu
CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'den bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.Yerel seçimlere günler kala sürpriz adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sol ittifakın kurulduğu Tunceli'de yeni bir...
CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün, Tunceli'den bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere günler kala sürpriz adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Sol ittifakın kurulduğu Tunceli'de yeni bir gelişme yaşandı.

2011-2015 yılları arasında CHP Tunceli milletvekili olarak görev yapan Hüseyin Aygün, bağımsız olarak Tunceli Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu.

Hüseyin Aygün, CHP ve DEM Partisi’nin adaylarının Tunceli halkının beklentilerinden uzak olduğunu, kendisinin de üçüncü bir yol ortaya koymak için bu göreve talip olduğunu söyledi.

Gerçek Gündem’e konuşan Hüseyin Aygün, “Bugüne kadar CHP’nin yeni yönetimi benimle Dersim hakkında konuşmadı. Ben de açıkçası onlardan bir şey beklemediğim için kendilerini aramadım. Herhangi bir temas kurmadım. CHP’nin buradaki adayı halkın beklentilerini karşılamıyor. DEM Parti de aynı sorunu yaşıyor. Kendi iç tartışma süreçleri sonucu ortaya çıkan adayların halkta bir karşılığı yok. Böyle bir ortamda ben üçüncü yol için, üçüncü yol iddiasıyla ve bu yolu açmak için adayım” dedi.

"Bağımsız halk inisiyatifinin adayıyım"

2019 yılında Tunceli’de Fatih Maçoğlu belediye başkanlığını kazanırken arkasında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) vardı. Bağımsız aday Hüseyin Aygün, SMF’nin ağırlıklı kısmı DEM adayını desteklese de bu yapıdan bir grubun da kendisine destek verdiğini ifade etti.

“Sol, sosyalist alternatif üretmek zorundayız. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Dersim’de de. 2019’da TKP adayı olan Fatih Maçoğlu’na destek veren Sosyalist Meclisler Federasyonu, bugün büyük ölçüde DEM Parti’nin adayının yanında. Bu yapının içinde olan bir grup da bana destek veriyor. Türkiye Komünist Hareketi de beni destekliyor. Ama bunun da ötesinde arkamızda büyük bir halk inisiyatifi var. Bu bağımsız halk inisiyatifinin adayıyım. Hedefimiz seçimleri kazanmak ve Dersim’in yıllardır çözülemeyen sorunlarını çözmek.”