Türkiye’yi ağlatan fotoğraf

Türkiye’yi ağlatan fotoğraf
Ankara’da müzisyen Onur Şener cinayeti zanlısı üç kişi ‘kasten öldürme’ suçundan çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Zanlıların ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olduğu açıklandı.Tutuklanan zanlılardan...

Ankara’da müzisyen Onur Şener cinayeti zanlısı üç kişi ‘kasten öldürme’ suçundan çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Zanlıların ikisinin Çalışma Bakanlığı’nda müfettiş olduğu açıklandı.

Tutuklanan zanlılardan üçüncüsü ise TAI’de (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.) mühendis olarak çalışıyordu.

Cinayet zanlılarından ikisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olduğu iddiasına ilişkin Bakanlık yetkilileri bir açıklama yapmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabı üzerinden sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.


Zanlılardan ikisi ifadesinde İlker K. isimli kişinin Onur Şener’in kafasına ‘çok sert şekilde’ bira bardağı ile vurduğunu aktardı.

Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki kadın ise aynı mahkemede adli kontrol şartı ile salıverildi.

Şener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı cenaze töreninin ardından Ankara’da toprağa verildi.


NE OLDU?
Olay Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında cumartesiyi pazara bağlayan gece yaşandı.

Aynı sokaktan bir esnaf, mekanın saat 1’de kapandığını ve içeride Onur Şener’in kolejden çocukluk arkadaşlarının kaldığını aktardı.

Önder Çimenoğlu isimli esnaf, söz konusu üç kişinin de içeride kalmasına izin verildiğini ve ilk kavganın da istek şarkı nedeniyle yaşandığını öğrendiğini aktardı.

Zanlılardan İlker K., Onur Şener’e bira bardağı fırlattığını ama denk gelip gelmediğini hatırlamadığını savundu ve şunları söyledi:
“‘Bize doğru gelme’ diye seslendim sonra ben bira bardağını fırlattım ama denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Ancak benim elimde bira bardağının sapı kalmadı. Birlikte yere yuvarlanınca bir kere yumruk salladım ancak denk geldi mi, bilmiyorum. O sırada bir kadın, bana saldırıyordu, ona vurmak istemediğim için tutmaya çalıştım. Aramızdaki arbede çok uzun sürdü. Benim arkam dönük olduğu için arkadaşlarımın ne yaşadığını bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla onlar da boğuşma yaşamışlar”

Zanlılardan Semih isimli kişi, İlker K’nın Onur Şener’in kafasına bira bardağı ile ‘çok sert şekilde’ vurduğunu, ‘sersemleyen’ müzisyene İlker K.’nın yerde de yumruk attığını aktardı.

Onur Şener cinayetinin zanlıları sağlık kontrolünden çıkarılıyor.

Sağlık kontrolü işlemleri sırasında kişilerin yüzleri, medyanın görüntü almasını engelleyecek şekilde örtülerle kapatıldı.

Ali isimli zanlı da ifadesinde, Onur Şener’in kendilerine saldırdığını, itiş kakış sırasında İlker K.’nın elindeki bira bardağını Şener’in kafasına vurduğunu ve suçsuz olduğunu söyledi.

AK PARTİ: CUMHURBAŞKANIMIZ ACIYI PAYLAŞIYOR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında da cinayete ilişkin açıklamalar yaptı.

Çelik, zanlıların çalıştığı bakanlıkların konu edilmesinin acımasızlık olduğunu savundu:
“Bu acı karşısında siyasi polemik üretmeye çalışanların ‘Bundan hükümet, bakanlık, şu kurum sorumludur’ gibisinden yaklaşım içine girmesinin bu acıyı ve cinayeti istismar etmesinden başka bir yüzü yoktur. Buradan bütün kamu iradesini ilzam etmek, bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi?”
CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Kimin torpili ile kamuda işe girdiler?” sorusunu sordu.

45 yaşındaki Şener iki çocuk babasıydı ve daha önce O Ses Türkiye yarışmasına katılmıştı.

Şarkıcı Mustafa Sandal, Gökhan Özoğuz, Gülben Ergen, Soner Arıca ve daha birçok ünlü isim cinayete tepki gösterdi.