İmamoğlu Saraçhane'de konuştu: ‘Bir kişinin vesayeti bitti, Cumhuriyet, tam yol ileri dedi’

İmamoğlu Saraçhane'de konuştu: ‘Bir kişinin vesayeti bitti, Cumhuriyet, tam yol ileri dedi’
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u büyük bir farkla bir kez daha kazandı. Saraçhane'de zafer konuşması yapan İmamoğlu, "Bir kişinin vesayeti bitti, Cumhuriyet, tam...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u büyük bir farkla bir kez daha kazandı. Saraçhane'de zafer konuşması yapan İmamoğlu, "Bir kişinin vesayeti bitti, Cumhuriyet, tam yol ileri dedi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi olmayan sonuçlara göre rakibi AKP’li Murat Kurum karşısında seçimleri büyük bir oy farkıyla kazandı.

İlk olarak İstanbul İl Başkanlığı’nda basın önüne çıkan İmamoğlu, yurttaşları İBB Saraçhane binası önüne çağırarak kutlamalara davet etti.

Zafer konuşmasını yapmak üzere Saraçhane'ye geçen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Sizlerle kucaklaşmaya geldim. Merhaba İstanbul. 16 milyon İstanbullu kazandı kutlu olsun. Bu şehrin canım insanlarına, çeşitliliğine, bu şehrin milletin her ferdine, her inancına, Caferi'sine, şafisine, Kürtlerine, Çerkez'ine, bu şehrin her etnik kökeninden insanına hayırlı olsun.

"Hristiyanına, Musevisine, Süryanisine hayırlı olsun"

Bu şehrin inançlılarına, Hristiyanına, Musevisine, Süryanisine hayırlı olsun.

Bu şehri baskısına alan, 2013’dan buyana birçok kötülüğü kenara ittik. Bu şehrin parasının çar çur edilmesini kenara ittik. Milletin parası artık milletin oldu.

Sevgili dostlar aynı zamanda İstanbul'un on binlerce gönüllülerine teşekkür ediyorum.

"Partizanlık bitti, bereket dönemi başladı"

Bu ittifakı sandıkta kuran 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Bizler bu seçimi bitirdikten sonra şunu düşünüyorum. Halk bize ne mesaj verdi. Halk, rakibimize, hükümete, Cumhurbaşkanına ne mesajlar verdi? Bütün bunları konuşacağız. Sevgili hemşehrilerim bizler şunu anladık. İstanbul'da israf dönemi bitti. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. Partizanlık bitti. Milletin parasının millete verildiği dönem başladı. Dayanışmacı, halkçı belediyecilik var. Seçmen "Bu anlayış kazanmaya devam edecek" dedi.

Her İstanbulluya eşit adil bir hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. İcracı hizmetleriyle İstanbul'a atılım getiren belediyecilik anlayışımıza "hizmeti arttır, tam yol ileri" dedi.

Kıymetli yurttaşlarım İstanbul'un verdiği tarihi mesajı bize verdiyse hükümete de verdi.

"Vesayet bitti, Cumhuriyet tam yol ileri dedi"

Kanal yok İstanbul var. Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibariyle bitmiştir. Cumhuriyet, tam yol ileri demiştir. Millet çok daha güzel bir geleceğe koşacak.

Şu anda rekabetin devam ettiği ilçeler var. Gaziosmanpaşa'da, Pendik'te rekabet devam ediyor. İl başkanımla karargaha, il binasına gideceğiz. Ve takibe devam edeceğiz. Ama kim kazanırsa kazansın 39 ilçe de benim için eşittir. Biz seçilene saygı duyarız. Sandıktan çıkanı emir kabul ederiz. Değil atım karınca bizi bu 5 yıllık yolculukta kimse geçemez.

Bu seçimin değerli sloganını birazdan atacağız ama benim çilemi çeken eşime, çocuklarıma hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Burada olmayan anneme, babama ve bütün akrabalarıma teşekkür ediyorum. Bizim hayatımızda siyaset; eş, dost yeri değil. Olmadı, olmayacak. Bütün dualarınız gerçek olsun.

'Tam yol ileri"

Bu bayramdan sonra Ramazan Bayramı'nda buluşalım. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın.  Bu seçimin sloganını birlikte yapalım mı.

Onlar tam gaz geri biz ne diyoruz; 'Tam yol ileri', Her şey çok güzel olacak. Bu sefer 3 belediye başkanımız kadın. Hem Bakırköy, hem Üsküdar, hem Maltepe."