İmamoğlu AKP'nin Süleymaniye planını açığa çıkardı: Ahşap yapıları talan edip site yapacaklardı

İmamoğlu AKP'nin Süleymaniye planını açığa çıkardı: Ahşap yapıları talan edip site yapacaklardı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dijital Deneyim Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada AKP döneminde Ümraniye'de çok sayıda ahşap yapıların talan edildiğini söyledi. AKP'nin ahşap yapıların olduğu bölgeye site yapmayı...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dijital Deneyim Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada AKP döneminde Ümraniye'de çok sayıda ahşap yapıların talan edildiğini söyledi. AKP'nin ahşap yapıların olduğu bölgeye site yapmayı planladığını belirten İmamoğlu, "Talanı biz durdurduk" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ bünyesinde sanatseverlerle buluşacak Dijital Deneyim Müzesi, açıldı.

Açılışa katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise açıklamalarda bulundu.

"Talanı biz durdurduk"

AKP döneminde Süleymaniye'de yüzlerce ahşap yapıların talan edildiğini belirten İmamoğlu, "Biz gelmeseydik oraya site imalatı yapılacaktı. Talanı biz durdurduk" dedi.

İmamoğlu konuşmasının devamında "70'li yıllarda kayda girmiş 1100 mimari yapıdan 150-200 tane kaldı. İstanbul'u kazanırlarsa bizim bu şehre kazandırdığımız müzeleri, kültür ve sanat merkezlerini çürütmekten asla geri durmazlar. Buraları özelleştirmeyi kendilerine maharet olarak görürler" ifadelerini kullandı.

"Kendimizi İstanbul'un sahibi olarak görmüyoruz"

Bütün bunları yaparken güçlü hissediyoruz kendimizi” diyen İmamoğlu, devamında şöyle konuştu:

“Çünkü biz kendimizi, başkaları gibi İstanbul'un sahibi olarak görmüyoruz. İstanbul'un muhafızı olarak kabul ediyoruz. Bu çok önemli bir karakter. Bizler; İstanbul'un tarihi, kültürel, doğal Türk mirasını canı pahasına koruyacak, yeni nesillere de en doğru şekliyle, korunaklı, doğru fonksiyonlarla aktaracak muhafızlarıyız. Ve bu muhafızlık dönemimizi, göreceksiniz tarih yazacak. İstanbul'u mülkü gibi görenler, İstanbul'a yalnız kendilerinin onayladığı türde bir yaşam tarzı dayatmaya kalkanlar, yıllarca bu şehrin tarihine, kültürüne, sanatına, ecdat yadigarı yapılara, inanç yapılarımızı, her şeye, inanın yatırım yapma gereği duymadılar ya da yatırım yaptıkları belli alanlarda da gerçekten sanat tarihi açısından, arkeolojik tarihi açısından, restorasyon bilimi açısından, ne yazık ki sıkıntılı birtakım işlere imza attılar. Tabii biz şunu biliyoruz; onlar, sadece imara açılacak kamu alanlar, işgal edilecek tarihi alanlar, parsellenecek sahillerle ilgilendiler.”

 

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/02/1-5uQMFKCI6mi46G-online-video-cutter.com_.mp4"][/video]