İstanbul’da Fatih Camii imamına bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul’da Fatih Camii imamına bıçaklı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı
İstanbul’da Fatih Camii imamına cami içerisinde bıçaklı saldırı düzenlendi.Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.Fatih Camisi’nde...
İstanbul’da Fatih Camii imamına cami içerisinde bıçaklı saldırı düzenlendi.

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği konu ilgili yaptığı açıklamada saldırganın cami içerisinde slogan atarak huzursuzluk çıkardığına dikkat çekti. Valilik açıklamasında şu ifadelere verildi:

"Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Yakalanma anı ortaya çıktı

Fatih Camii imamını bıçaklayan şahıs yakalandı. Şahsın yakalanma görüntüleri ortaya çıktı.

Saldırı sonrası yakalanan saldırganın, tekbir getirdiği görüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. Yerlikaya paylaşımında, "Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum." dedi.

Yerlikaya'nın paylaşımı bu şekilde:

İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte.

Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı.

Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor.

Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. Tunç paylaşımında, "Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Bakan Tunç'nın paylaşımı bu şekilde:

İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. 

Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir.

Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu. İmamoğlu, paylaşımında, "Hem kıymetli din adamımıza hem de aynı olayda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’e geçmiş olsun." dedi.

İmamoğlu'nun paylaşımı bu şekilde:

Fatih Camii imamımız Galip Usta, yakinen tanıdığım iyi ve samimi bir din adamıdır. Bu akşam saatlerinde, Fatih Camii içinde kendisine yönelik saldırıda yaralanmasından üzüntü duydum. Durumunu yakından takip ediyorum. Bu vesile ile hem kıymetli din adamımıza hem de aynı olayda yaralanan cami cemaatinden Bilal Erdem’e geçmiş olsun.