İYİ Partili Kürşat Zorlu, İstanbul ve Ankara adayları için tarih verdi

İYİ Partili Kürşat Zorlu, İstanbul ve Ankara adayları için tarih verdi
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Manisa ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının bu hafta ilan edileceklerini açıkladı. Samsun ve Antalya için uzlaşı sağlandığını aktaran Zorlu, Ankara ve İstanbul adaylarını...
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Manisa ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının bu hafta ilan edileceklerini açıkladı. Samsun ve Antalya için uzlaşı sağlandığını aktaran Zorlu, Ankara ve İstanbul adaylarını ise Ocak ayı içinde açıklamayı planladıklarını dile getirdi.  

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bugün İYİ Parti Genel Merkez ek binada düzenlenen toplantıda İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu basın açıklaması yaptı.

Zorlu, Sinan Ateş, AKP’nin İstanbul adayı gibi birçok konu üzerinden açıklamalarda bulundu.

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a ilişkin Zorlu, Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’umuzda da çok güzel bir rekabet olacak” dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasına bakan hakimin rapor almasına ilişkin açıklamalarda bulunan Zorlu, “Bu Türkiye’nin meselesidir. Hiçbir siyasi partinin değil, Türk milletinin meselesi olmalıdır. İYİ Parti bu problemi titizlikle irdeleyecek ama Türk milletinin vicdanı ile bu meselenin arkasında olduğunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin İstanbul adayı

Murat Kurum’un, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine değinen  Zorlu, “Bek muhtemel ki, İstanbul adayımızı açıkladıktan sonra Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’umuzda da çok güzel bir rekabet olacak. Dolayısıyla bu sorunun cevabının, yakın bir gelecekte açıklayacağımız adayımız tarafından verilmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Çünkü yerel seçimler teknik bir konu. Bu rekabette adayımızın son derece hazırlıklı bir biçimde bu yarışın içinde yer alacağını söyleyebilirim.” şeklinde konuştu.

"İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul adayları Ocak ayında açıklanacak"

Aday belirleme ve ilan etme süreçleri sorulan Zorlu, “Manisa ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımızı bu hafta açıklamış olacağız. Genel İdare Kurulumuzda, Samsun ve Antalya Büyükşehir Adaylarımızın isminde de bir uzlaşma sağladık. İstanbul ve Ankara için de temennimiz Ocak ayı içinde bu adaylarımızı açıklama yönünde.” ifadesini kullandı

Sinan Ateş davasına bakan savcının rapor alması

Sinan Ateş davasına bakan savcının rapor alması konusunda açıklamalarda bulunan Zorlu, “Bu konu bizim için çok hassas. Genel Başkanımız başta olmak üzere en başından bu yana, merhum Sinan Ateş’le ilgili konular gündeme geldiğinde çok özenli bir üslup geliştirdik. Birincisi, onun bize emaneti olan ailesi. Ki bunu söylemeye gerek yok. Genel Başkanımız en başından bu yana aile ile çok yakın temastaydı. Birebir temasını şu anda da sürdürüyor. İkincisi, Ankara’nın göbeğinde bir akademisyen, bir baba katledilmiş. Buradan siyasi bir rant sağlamamak, böyle bir görüntü vermemek adına da çok büyük özen gösterdik. Yürüttüğümüz pek çok süreci kimi zaman kamuoyundan da sakladık. Çünkü bu konunun böyle bir siyaset ikliminin arasında kalmasını istemiyoruz. Böyle baktığımızda soruşturmanın selameti için, çok kapsamlı bir değerlendirme yapmak istemem ama çok titizlikle takip ediyoruz. Bahsettiğiniz şekilde bazı soru işaretleri var. Bunların hızlı bir biçimde açıklığa kavuşturulması ve yargının hiçbir dış baskıya maruz kalmadan bu konunun bütün açıklığı ile ortaya çıkarılması gerekir. Bu Türkiye’nin meselesidir. Hiçbir siyasi partinin değil, Türk milletinin meselesi olmalıdır. İYİ Parti bu problemi titizlikle irdeleyecek ama Türk milletinin vicdanı ile bu meselenin arkasında olduğunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor” dedi.

“Adaylarımızı bu hafta açıklamış olacağız “

Aday belirleme ve ilan etme süreçleri sorulan Zorlu, “Manisa ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımızı bu hafta açıklamış olacağız. Genel İdare Kurulumuzda, Samsun ve Antalya Büyükşehir Adaylarımızın isminde de bir uzlaşma sağladık. İstanbul ve Ankara için de temennimiz Ocak ayı içinde bu adaylarımızı açıklama yönünde.” ifadesini kullandı.

Antalya’da yerel seçim değerlendirme kampı

Amasya, Çorum, Yalova, Balıkesir, Hakkari, Van, Bingöl, Muş, Tunceli, Kırıkkale ve Kırşehir illerine yönelik çalışmaların geçtiğimiz hafta sonu devam ettiğini kaydeden Zorlu, “Özellikle Muş’taki toplantının çok verimli olduğunu ifade etmeliyim. Son derece önemli geçen bir istişare süreci oldu. Tüm adaylarımızı açıkladıktan sonra saha çalışmaları için hepimiz illerimizde olacağız. Bu hafta; yarın Manisa’da, Perşembe günü de Adana’da büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız. 13-14 Ocak tarihlerinde de Antalya’da; Milletvekillerimiz, GİK üyelerimiz, İl Başkanlarımızın katılımıyla yerel seçim değerlendirme kampı gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz AK Parti de, Cumhuriyet Halk Partisi de adaylarını açıklamayı sürdürüyor. Bu kapsamda geniş bir değerlendirmeyi de burada yapmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN: İYİ Parti, CHP’nin Anayasa Mitingi’ne katılmayacak