Kongre kararı alan Akşener'in seçimden önceki sözleri gündem oldu: 'Oy vermezseniz evime döneceğim'

Kongre kararı alan Akşener'in seçimden önceki sözleri gündem oldu: 'Oy vermezseniz evime döneceğim'
Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla giren İYİ Parti, sadece 1 il belediye başkanlığı kazanabildi. Olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı alan İYİ Parti lideri Meral Akşener, ise kongrede aday olup olmayacağını açıklamadı....
Yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla giren İYİ Parti, sadece 1 il belediye başkanlığı kazanabildi. Olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı alan İYİ Parti lideri Meral Akşener, ise kongrede aday olup olmayacağını açıklamadı. Akşener'in seçimler öncesinde sarf ettiği sözler ise yeniden gündem oldu.

CHP’nin ittifak teklifini reddederek seçimlere ‘hür ve müstakil’ giren İYİ Parti İYİ Parti, toplamda 1 milyon 680 bin oy alarak yüzde 3,77'lik bir oy oranına ulaştı.

İYİ Parti, 2024 yerel seçimlerinde ise büyükşehir belediyelerinden başkan çıkaramazken sadece 1 il belediye başkanlığı kazanabildi. İlçe belediyelerinden 25 ve belde belediyelerinden 5 olmak üzere toplamda İYİ Parti'nin kazandığı belediye başkanlığı 29 oldu.

Erdoğan'ı eleştirdi, özeleştiri yapmadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk" ifadelerini kullanırken partisinin aldığı oy oranına ilişkin ise net ifadeler kullanmaktan kaçındı.

Akşener, yerel seçimler sonrası olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı alırken kongrede aday olup olmayacağını ise açıklamadı.

"Oy vermezseniz evime döneceğim" demişti

Akşener, 8 Mart'ta ise yaptığı açıklamada "Bu seçimde oy vermezseniz ben evime döneceğim. Siyasetin s'siyle meşgul olmayacağım" demişti.