CHP'de 'Erdal Beşikçioğlu' krizi var mı? Özgür Özel, iddialara yanıt verdi

CHP'de 'Erdal Beşikçioğlu' krizi var mı? Özgür Özel, iddialara yanıt verdi
Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun önerilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği ve bu nedenle kriz yaşandığı iddia edildi. CHP lideri...
Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun önerilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği ve bu nedenle kriz yaşandığı iddia edildi. CHP lideri Özgür Özel'den konuya ilişkin açıklama geldi.

CHP'de Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nun önerilmesine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği ve bu nedenle kriz yaşandığı iddia edildi.

İddiayı gündeme getiren Saygı Öztürk, Yavaş'ın Etimesgut için istediği ismin gösterilmemesinin kriz yarattığını belirterek, "Mansur Bey’in bu gelişmeler üzerine kesin bir tavır ortaya koyup bu durumda kendisinin de aday olmayabileceğini ifade ettiğini öğrendik. Şu anda Ankara’da çok önemli bir sorun çıktığını ifade edebiliriz CHP’de" dedi.

Özgür Özel'den açıklama geldi: Mansur Yavaş'ın hoşuna gitmişti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MYK sonrasında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği iddiasına ilişkin soruya yanıt veren Özel, "Mansur Bey ile fikrimi paylaştığımda hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. İtiraz edeceği bir şey yok. Gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum." dedi.

T24'ün aktardığı bilgilere göre 200’ün üzerinde il ve ilçede belediye başkan adaylarını toplamak üzere bugün toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Ankara’nın Etimesgut ilçesinde belediye başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nu gündemine aldı.

Edinilen bilgiye göre, Beşikçioğlu ile ilgili karar MYK’da herhangi bir itiraz olmadan kabul edildi ve Parti Meclisi’ne (PM) sunulacak aday listesinde yer aldı. Ancak MYK toplantısı sırasında Beşikçioğlu ile ilgili kararın kamuoyunun gündemine yansıması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu karara itiraz ettiği iddiaları da gündeme geldi.

Yavaş, Mesut Özarslan’ı aday göstermek istiyor

Edinilen bilgiye göre, Etimesgut ilçesinde İyi Parti seçmenini de kazanabilmek için İyi Parti’den istifa eden Mesut Özarslan’ı aday göstermek isteyen Yavaş, bu isteğinin kabul edilmemesi üzerine de parti yönetimine tepki gösterdi. Gölbaşı ilçesinde de eski MHP’li Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nı aday göstermek isteyen Yavaş’ın bunun üzerine Gölbaşı’nın da açıklanmamasını istediği iddia edilirken, Yavaş’ın adaylıktan çekilebileceği iddiaları da gündeme geldi. Bu arada Etimesgut ilçe örgütünden de tepkilerin geldiği öğrenilirken, 16.00’da başlaması planlanan PM toplantısı birkaç kez ertelendi.