Saadet Partisi'nden seçim açıklaması: İstanbul adayımız 10 gün içinde belli olacak

Saadet Partisi'nden seçim açıklaması: İstanbul adayımız 10 gün içinde belli olacak
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, İstanbul ve Ankara adaylarının 10 gün içinde belli olacağını açıkladı.Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Seçim İşleri Başkanı Fatih Aydın, partisinin...
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, İstanbul ve Ankara adaylarının 10 gün içinde belli olacağını açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Seçim İşleri Başkanı Fatih Aydın, partisinin 31 Mart seçimleri planlaması ile ilgili bilgi verdi. 3 Şubat'ta Ankara'da yapılacak lansmanla adaylarının tanıtılacağını belirten Aydın, bir hafta 10 gün içerisinde İstanbul ve Ankara adaylarının da belli olacağını ve ilan edileceğini belirtti.

3 Şubat’ta ATO Congresium Salonu’nda yapılacak lansmanla ilgili bilgileri paylaşan Aydın şunları söyledi:

"Kendi logomuzla seçimlere gireceğiz"

"Bizde şu anda Türkiye genelindeki 1393 noktadaki belediye başkanı adaylarımızın hem tespiti hem ilanıyla ilgili süreci işletmeye gayret ediyoruz. Saadet Partisi olarak hedefimizde bütün seçim çevrelerinde Saadet Partimizi temsil edecek isimlerin tespiti ve ilanıdır. Bu seçimlerde biz partimiz olarak kendi logomuzla seçimlere gireceğiz. Hem Saadet Partili belediyelerin sayını arttırmak hem partimizin oylarında ciddi bir artış meydana getirme hususunda hedefle gayret ediyor çalışıyoruz. Şu anda tespitlerimizde devam ediyor. Tabi ki bu seçimlerin önceki mahalli idareler seçimlerine göre şöyle bir farkı var."

"İstanbul adayımızı 10 gün içinde açıklayacağız"

"Önceki dönemlerde partiler çoğunlukla adaylarını resmi takvimin sonlarına doğru ilan ediyordu. O da 20 Şubat. Dolayısıyla bir 40-45 günlük seçim kampanyası dönemi oluyordu. Ancak bu seçimde partiler tercihen bunu biraz daha erkene almış oldular. Biz kendi rutinimizi devam ettiriyoruz. Adaylarımızı da belirledikçe peyderpey açıklıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah İstanbul adayımızı ilan etmiş olacağız. 3 Şubat’ta da Ankara’da hem kampanya lansmanımızı hem de aday tanıtımımızı icra etmiş olacağız ve böylelikle sahaya güçlü bir giriş yapmış olacağız. Bu seçim özelinde İstanbul ve Ankara merkezli gidiyor çoğunlukla. Bizim de aday tespitlerimiz hususunda önceliklerimizden birisi İstanbul’umuz hem de Ankara’mız buradaki çalışmalarımızın sonlarına gelmiş bulunmaktayız. Öngörümüze göre önümüzdeki hafta 10 gün içerisinde artık ilanımızı yaparız diye düşünüyoruz."

"İstanbul'da AKP'nin kazanma şansı yok"

İstanbul'da AKP 'nin kazanma şansı olmadığını belirten Fatih Aydın, kendilerinin de başarılı olacağı öngörüsünde bulundu:

"Biz her tabandan oy alabilecek bir potansiyele sahibiz. İstanbul’da AK Parti’nin kazanma ihtimali yoktur. Hangi ismi getirirlerse getirsinler onlar doğrudan müdahale edecekleri daha büyük ranta ulaşabilecekleri bir sistem istiyorlar. Bu sistemi de kendilerine en rahat kim temin ederse onun olmasını murat ediyorlar. Halkımız AK Parti’yi istemediğini 14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’da gösterdi. Saadet Partisi olarak güçlü bir teşkilat yapısına sahibiz. İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında Saadet Partisi olarak teşkilatlarımız var. İnşallah bu teşkilat gücüyle birlikte inşallah güçlü çözüm ve adayımızla İstanbul’da çok başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyoruz. Çözümlerimiz şaşırtacağı gibi inşallah isimlerde şaşırtacaktır."

Saadet Partisi'nin Türkiye genelinde bir işbirliği yapmayacağını belirten Fatih Aydın, yerel bazda ise bunun mümkün olduğunu belirtti:

"Yerine göre dirsek temasımız olabilir"

"Saadet Partisi olarak 14 Mayıs’ta seçim işbirliği yaptık ama 14 Mayıs’tan sonra bu masa görevini tamamlamış oldu. Mahalli idareler seçimlerine giderken almış olduğumuz karar Saadet Partisi olarak seçime girmektir. Bütün bölgelerde Saadet Partisi olarak seçime gireceğiz. Ancak yerine göre, beldesine, ilçesine ve büyükşehrine bağlı olarak dirsek temaslarımız elbette ki olabilir. Bu minvalde yerelde teşkilatlarımız bütün partilerle şu anda görüşme halindeler. Bu görüşmeler neticesinde yerine bağlı olarak az da olsa kısmen seçim işbirlikleri yapılabilir. Ancak Türkiye genelinde her seçim çevresinde Saadet Partisi olarak seçime gireceğiz."

"Gelecek Partisi ile anlaştığımız yerler olacak"

"Gelecek Partisi ile ortak bir grubumuz var Meclis’te. Neredeyse her gün görüşüyoruz, müzakere ediyoruz. Gelecek Partisi de kendi tüzel kişiliği ile seçimlere gireceği birçok yer olacak. Anlaştığımız yerler elbette ki olacaktır, müzakereler devam ediyor. Biz aceleci olarak davranmıyoruz, 20 Şubat’ı kendimize son nokta olarak belirledik. Bunlar önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak." (