Erdoğan'a beddua eden kadına ev hapsi

Erdoğan'a beddua eden kadına ev hapsi
Kadıköy'de verdiği sokak röportajında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beddua eden kadına yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi verildi.Katıldığı sokak röportajı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a...

Kadıköy'de verdiği sokak röportajında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beddua eden kadına yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi verildi.

Katıldığı sokak röportajı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır ifadeler kullanan Tülay K. isimli vatandaş gözaltına alındı. Tülay K., savcılıkta ifade verme işlemi tamamlandıktan sonra, cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklama talebini reddeden mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk etmeme kararı vererek şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararına yaptığı itiraz kabul edilmedi.

Tülay K. ifadesinde şeker hastası olduğunu, söylediklerinin suç olduğunu bilmediğini ve pişman olduğunu söyledi. Söz konusu röportajda kullanılan ifadeler şöyle:

"Allah AKP hükümetinin, Tayyip'in soyunu sopunu neslini yok etsin. Ona oy verenler de 15 Temmuz'da ölen askerlerin kanında boğulsun, depremzedelerden beter ölüme terk edilsin. Sinirlerim çok boşaldı. Onun zaten suratından Allah nurunu almış; aynı zebani gibi, şeytan gibi surat vermiş. O kadar doluyum ki hangi birini konuşacak kelime bulamıyorum. O Tayyip kendi torunlarına gözü gibi bakıyor ya, o torunlarını parça parça Allah mezara koydurmayı nasip etsin. Ak koyunlar bir torba kömüre, bir paket makarnaya, üç kuruş maaşa vatanını, servetini peşkeş çektiler. Oylarını satan, namusunu şerefini de satar. Neredeyse Tayyip, karısını istese verecekler. Bu kadar şerefsizler."