Soylu'nun hedefinde bu sefer reklam var: Bakanımızla konuştum, tamamen kaldıracağız

Soylu'nun hedefinde bu sefer reklam var: Bakanımızla konuştum, tamamen kaldıracağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde bu sefer bir reklam var.LGBTİ+ karşı çıkışlarıyla seçim propagandasına devam eden AKP İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da bir konuşma yaptı.Soylu'nun...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde bu sefer bir reklam var.

LGBTİ+ karşı çıkışlarıyla seçim propagandasına devam eden AKP İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da bir konuşma yaptı.

Soylu'nun açıklaması şöyle:

Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar kıymetli hemşehrilerim. Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelsin? Yani Allah korusun ya. Şimdi belediye otobüs duraklarında bir reklam var gördünüz mü bilmiyorum.  Ne diyorlar ona? Losyon mu diyorlar krem. Bir krem. Diyor ki  'O kadar doğaldır' diyor. 'Kız kıza yakın olmak kadar doğal' diyor. Tövbe estağfurullah. Bakın Türkiye'yi getirecekleri ve getirmek istedikleri yer burasıdır. Ticaret bakanımızla konuştuk. O reklamları tamamen kaldıracağız. Bu kadar basit. Böyle bir reklam biz kabul edemeyiz. İnsanımızın ahlakına, insanımızın yapısına yönelik bir reklamı elbette kabul edebilmek mümkün değildir. Televizyon dizilerinde muhakkak LGBT bir karakteri bir tarafa sıkıştırıveriyorlar. Muhakkak. Neden? İnsanımızı alıştıracaklar. Ben söylüyorum, alınıyorlardı. Sen kendin billboardlarda Kemal Kılıçdaroğlu olarak yazmışsın. Demişsin ki, ' Cinsel yönelimin her türlüsünü kabul edeceğiz' demişsin. Erkekle erkek kadınla kadının evlenmesini Türkiye üyeleri olarak getiriyorlar. Neden? Çünkü bizi yıllardır yıkamadılar. Bizim güçlü bir aile yapımız var.

Söz konusu reklamda Soylu'nun iddia ettiği gibi "Kız kıza yakın olmak kadar doğal" ifadesi kullanılmıyor. Reklamda beraber dışarı çıkan kadınlar "Kız kıza takılmak kadar doğal" ifadesini kullanıyor.