Ahmet Hakan: Üzülüyorum, Türkiye için üzülüyorum...

Ahmet Hakan: Üzülüyorum, Türkiye için üzülüyorum...
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan yazısında muhalefeti hedef tahtasına oturttu. Hakan, eleştiri dolu yazısında “Türkiye için üzüldüğünü" söyledi. Gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü yazısında,...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün yayımlanan yazısında muhalefeti hedef tahtasına oturttu. Hakan, eleştiri dolu yazısında “Türkiye için üzüldüğünü" söyledi. 

Gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü yazısında, muhalefet gündemini değerlendirdi. Hakan CHP içindeki anlaşmazlıklara ilişkin “"Ben, 'Galiba bir yerde toparlanırlar' dedikçe... Ben, 'Sanırım artık kendilerine çekidüzen verirler' dedikçe... Ne yapıp ediyorlar, nur topu gibi yeni krizler çıkarıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hakan, "Ben durulur dedikçe daha beter karışıyor" başlıklı bölümünde şunları kaydetti:

"Ben, 'Galiba bir yerde toparlanırlar' dedikçe... Ben, 'Sanırım artık kendilerine çekidüzen verirler' dedikçe... Ne yapıp ediyorlar, nur topu gibi yeni krizler çıkarıyorlar.

- Muhalif seçmen açısından şöyle bir trajedi söz konusu: Parti içi iktidar mücadelesi verenler de parti içi iktidarı elde tutmak isteyenler de dökülüyor.

- ‘Özgür Özel’ler, ‘Faik Öztrak’lar, ‘Engin Altay’lar, ‘İmamoğlu’lar, ‘Bülent Tezcan’lar, ‘Kaftancıoğlu’lar... Hepsi bu dökülmenin aktörü haline gelmiş durumda. Dökülmenin dışında kalan tek bir kişi bile yok.

- Dört gündür buralardan uzak kaldım. Döndüğümde karşılaştığım krizler şunlar: Zoom krizi... Protokol krizi... Öztrak krizi... İYİ Parti’nin kazan kaldırma krizi...

- En son Kılıçdaroğlu’nun hükümete 'Gelsinler, şimdi seçim yapsınlar. Koysunlar sandığı, boylarının ölçüsünü alsınlar. Niye yapmıyorlar?' diye meydan okuduğunu görünce 'Yok artık' dedim.

Üzülüyorum. Türkiye için üzülüyorum. Çünkü muhalefeti güçlü ve etkin olmayan bir ülkenin eksiğinin büyük olacağına inanıyorum."