AKOM'dan hafta sonu için kuvvetli yağış uyarısı

AKOM'dan hafta sonu için kuvvetli yağış uyarısı
Marmara ve Ege'nin ardından bugün Batı Karadeniz yağışlı havanın etkisi altında. 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlar için AKOM ve Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. Son rapora göre, 7 kent için sarı kodlu uyarı verilirken...

Marmara ve Ege'nin ardından bugün Batı Karadeniz yağışlı havanın etkisi altında. 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlar için AKOM ve Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. Son rapora göre, 7 kent için sarı kodlu uyarı verilirken AKOM, 30 Eylül Cumartesi ve 1 Ekim Pazar günü kent genelinde kuvvetli yağış uyarısı yaparak, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İşte İstanbul, Ankara ve diğer illerde hafta sonu beklenen hava durumu…

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor.

AKOM'dan yeni uyarı

AKOM'dan hafta sonu için yeni uyarı geldi.

Gün içerisinde etkisini kaybeden yağışın kısa süreli ve yerel olarak görüleceği belirtilen açıklamada, yağışların 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi.

AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

Sıcaklıklar 22 - 25 derece arasında seyredecek 

İstanbul'da haftasonu hava sıcaklıkları 22 - 25 derece aralığında seyredecek.

İBB ekipleri mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da hava sıcaklıkları 5 Ekim’e kadar mevsim normalleri civarında seyrederken, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

7 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı kodlu şiddetli yağış uyarısında bulundu.