Antrenörü öldürdü, duruşmada ailesine başsağlığı diledi

Antrenörü öldürdü, duruşmada ailesine başsağlığı diledi
Yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli’yi öldürmekten müebbet suçuyla yargılanan Sercan İpek dava duruşmasında Temelli’nin ailesine başsağlığı diledi. Eskişehir’de yaşayan 26 yaşındaki Temelli, boş zamanlarında çiğ...

Yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli’yi öldürmekten müebbet suçuyla yargılanan Sercan İpek dava duruşmasında Temelli’nin ailesine başsağlığı diledi. Eskişehir’de yaşayan 26 yaşındaki Temelli, boş zamanlarında çiğ köftecide kuryelik yaparken öldürülmüştü.

Yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli’yi sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren tutuklu sanık Sercan İpek, mahkemede öldürme kastının olmadığını belirterek duruşmaya katılan ailesine başsağlığı diledi.

Eskişehir’de yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli’nin öldürülmesine ilişkin başlatılan davanın üçüncü duruşması Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Sercan İpek ile öldürülen İbrahim Can Temelli’nin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Geçen duruşmada tahliye edilen Önder Ş. ile diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Hâkim karşısındaki savunma yapan sanık Sercan İpek, tabancayla İbrahim Can Temelli’yi öldürme fiilini “Öldürme kastıyla hareket etmedim. Silah yanlışlıkla ve tek el ateş aldı. Öldürme kastım yoktu. Ailesine başsağlığı diliyorum” sözleriyle savundu.

Müebbet hapsi istendi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca cinayet şüphelisi Sercan İpek ve üç arkadaşı hakkında iddianame hazırlanarak beşinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. İddianamede Sercan İpek için ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası, Olgun Yılan hakkında ‘yardım etme’ suçlamasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası, diğer şüpheliler Yasin Yüceışık ile Önder Şıktosun hakkında ise ‘suçluyu kayırma’ iddiasıyla altı aydan beş yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince cinayet şüphelisi olarak aranan Sercan İpek, saklandığı arkadaşının evinde Özel Harekât ekiplerince yakalanmış, İpek ile birlikte dört kişi gözaltına alınmıştı. Sercan İpek ile kaçışında ona yardım ettiği belirlenen arkadaşı Önder Şıktosun da tutuklanmıştı. Diğer arkadaşları Yasin Yüceışık ve Olgun Yılan ise “suçluyu kayırma” iddiasıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Olay nasıl olmuştu?

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Temelli’nin iki çocuğundan biri olan İbrahim Can Temelli, ocak ayında saat 02.00 sıralarında, işletmeciliğini arkadaşının yaptığı Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'ndeki çiğ köfteciye gitti.

Boş zamanlarında çiğ köftecide paket servisine çıkan ve yüzme antrenörü olan İbrahim Can Temelli, dükkâna gelip maske soran Sercan İpek’in “maske yok” karşılığını alınca işyerinin kadın çalışanının azarlamasıyla araya girdi.

İpek’in gittiği taksiyi motosikletle takip eden İbrahim Can Temelli ve arkadaşı İbrahim Uysal, trafik ışıklarında durdu. Taksiden inen Sercan İpek ve İbrahim Can Temelli arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sercan İpek, belinden çıkardığı tabancayla İbrahim Can Temelli'ye ateş edip kaçtı. Ağır yaralanan Temelli kaldırıldığı hastanede bir gün süren yaşamını yitirdi. Temelli’nin kullandığı motosiklette olan İbrahim Uysal ise yara almadı.

Bugün görülen dava duruşmasında mahkeme heyeti sanık İpek’in tutukluluk hâlinin devamına karar vererek duruşmayı, Adlî Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesi için 1 Mart 2024 tarihine erteledi. (DHA)