Araştırma: Benzer yüzlere sahip kişiler birbirlerini daha çekici buluyor

Araştırma: Benzer yüzlere sahip kişiler birbirlerini daha çekici buluyor
Yapılan son araştırmaya göre olası partnerleriyle yeni tanışan bireyler, fiziksel açıdan ve özellikle yüz özellikleri bakımından kendilerine daha çok benzeyen kişilere ilgi duyuyor.Avustralya ve Britanyalı araştırmacıların...

Yapılan son araştırmaya göre olası partnerleriyle yeni tanışan bireyler, fiziksel açıdan ve özellikle yüz özellikleri bakımından kendilerine daha çok benzeyen kişilere ilgi duyuyor.

Avustralya ve Britanyalı araştırmacıların yürüttüğü yeni bir çalışmaya göre flört aşamasında birçok bireyin partner seçmesini sağlayan önemli bir özellik var. Buna göre olası partnerleriyle yeni tanışan bireyler, fiziksel açıdan ve özellikle yüz özellikleri bakımından kendilerine daha çok benzeyen kişilere ilgi duyuyor.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre Queensland ve Stirling üniversitelerinde yürütülen araştırma benzer yüzlere sahip kişilerin flört aşamasında birbirlerini daha çekici bulma eğilimi sergilediklerini ortaya koydu.

Queensland Üniversitesi'nde görev alan ve çalışmaya liderlik eden Amy Zhao, "Katılımcıların, geometrik açıdan ortalama yüzlere sahip olan kişileri ve kendi yüzlerine daha çok benzeyen yüzleri çekici bulduklarını gördük" ifadelerini kullandı.

IFL Science'a konuşan Zhao, "Katılımcılar ayrıca aynı etnik kökene sahip kişilerden daha yüksek puanlar aldılar" diye ekledi:

Aynı kökenden insanlar birbirlerinin yüzlerini daha çekici buldu. Öte yandan benzer yüz özelliklerine sahip kişilerin, etnik kökene bakılmaksızın birbirlerini daha nazik bulduğu da tespit edildi.

Hakemli bilimsel dergi Evolution and Human Behavior'da yayımlanan araştırmanın ortak yazarı Dr. Anthony Lee ise "Başkalarıyla anlamlı ilişkiler kurmak temel bir insani güdüdür" dedi ve ekledi:

Çekim mekanizmasını anlamak, romantik ve cinsel ilişkileri kolaylaştırmaya veya sürdürmeye yardımcı olabilir.