Araştırma: Z kuşağının yarısından fazlası anksiyete ile mücadele ediyor

Araştırma: Z kuşağının yarısından fazlası anksiyete ile mücadele ediyor
Yeni bir araştırmaya göre, Z kuşağının yarısından fazlasının anksiyete ile mücadele ettiği açıklandı. Anksiyete ile mücadele eden Z kuşağı ile yapılan ankette, gençlerin en büyük kaygı nedenleri ve sonuçları araştırıldı....

Yeni bir araştırmaya göre, Z kuşağının yarısından fazlasının anksiyete ile mücadele ettiği açıklandı. Anksiyete ile mücadele eden Z kuşağı ile yapılan ankette, gençlerin en büyük kaygı nedenleri ve sonuçları araştırıldı.

Aydınlık'ta yer alan habere göre; veri yönetimi firması Harmony Healthcare IT tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Z kuşağının yüzde 61'inin tıbbi olarak teşhis edilmiş bir anksiyete durumu olduğunu gösteriyor. Rapor, kaygılı düşünceleri hakkında kaygıyla mücadele eden yaklaşık bin Z Kuşağı veya 18-26 yaş arası yetişkinle yapılan bir anketi içeriyor. 

Ankete katılanların yarısından fazlası (yüzde 54) anksiyetelerinin bu yıl daha da kötüleştiğini söyledi. Anksiyete yaşayanların yüzde 43'ü ise daha sık olmasa da ayda en az bir kez panik atak yaşadığını belirtti.

Gençlerin kaygılarının en yaygın nedeni ise gelecek. Ankete katılan Z kuşağının yüzde 48'i, anksiyetelerini yönetmek için yürüyüşe çıktıklarını veya yürüyüş yaptıklarını söylerken, diğerleri resim yapıyor, yazı yazıyor veya bir enstrüman çalıyor. Anket ayrıca her 5 kişiden 2'sinin terapiye gittiğini ve yüzde 53'ünün bir noktada ruh sağlığı için profesyonel yardım aldığını gösterdi. 

Ankete göre, anksiyete yaşayan gençlerin yüzde 40'ından fazlası streslerini yönetmek için sağlıksız yiyecekler yediklerini söylerken, yüzde 30'u da tıkınırcasına yemek yediklerini bildirdi. Gençlerin yüzde 32'si ise başa çıkmak için alkol aldıklarını söyledi.