İktidara yakın ASAL Araştırma İmamoğlu anketini yayımladı

İktidara yakın ASAL Araştırma İmamoğlu anketini yayımladı
ASAL araştırma şirketi ilişkin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Siyasi Eğilim Araştırması"nı yayımladı. İmamoğlu anketinde, 'Oy veririm' diyenler yüzde 41,5, 'oy vermem' diyenler yüzde 46 olarak belirlendi.Hükümete...

ASAL araştırma şirketi ilişkin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Siyasi Eğilim Araştırması"nı yayımladı. İmamoğlu anketinde, 'Oy veririm' diyenler yüzde 41,5, 'oy vermem' diyenler yüzde 46 olarak belirlendi.

Hükümete yakın ASAL Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Siyasi Eğilim Araştırmasını yayımladı. Araştırmada vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2024 seçimlerine aday Ekrem İmamoğlu’na ‘oy verir misiniz, vermez misiniz! sorusu soruldu.

Ayrıca araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, Büyükşehir Belediyesi ve mevcut belediye başkanı ile ilgili kanaatler ve seçmenin istediği adaylarla ilgili değerlendirmeler yer aldı.

ASAL'ın  İmamoğlu anketinde, 'Oy veririm' diyenler yüzde 41,5, 'oy vermem' diyenler yüzde 46  olarak belirlendi

10-16 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul'un 39 ilçesinde 18 yaş ve üzeri iki bin kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette seçmenlere, "Bu pazar bir yerel seçim olsa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na oy verir misiniz?" sorusu yöneltildi.

ASAL'ın İmamoğlu anketi: 'Oy veririm' diyenler yüzde 41,5, 'oy vermem' diyenler yüzde 46

Vatandaşların yüzde 8,4, "Belki veririm, belki vermem" dedi, yüzde 4,1 ise cevap vermedi.