Aşırı sıcaklara karşı ilginç buluş: 'İnsan buzdolabı' satışa çıktı!
Küresel ısınma nedeniyle tarihinin en sıcak yazlarından birini geçiren ve başkent Tokyo’da onlarca kişinin sıcak çarpmasıyla hastaneye kaldırıldığı Japonya’da bir şirket, bunaltıcı sıcaklara karşı tasarlanan "insan buzdolabı" adlı ürünü piyasaya sundu.
GAZETE PENCERE - Küresel ısınma nedeniyle Japonya’da yaz mevsimi giderek daha sıcak hale geldi. Başkent Tokyo’da 15 Temmuz’da 48 kişi, sıcak çarpması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Bir şirket, bunaltıcı sıcağa karşı çaresiz kalan insanlara garip bir çözüm sundu. Japan Today’in haberine göre soğutma ve otomat üreticisi SDRS, ‘insan buzdolabı’ adında bir ürün geliştirdi.
Trusco’nun sattığı insan soğutucu buzdolabı, otomatlardan esinlenerek tasarlanmış Aletin içindeki kabine girdiğiniz gibi ‘serinliyor’sunuz. Sandalyeye oturduğunuz kafanıza, boynunuza, omuzlarınıza ve sırtınıza doğru 5 dereceye kadar soğutulmuş hava üfleniyor.
Şirket, beş dakikada belirgin şekilde serinleyeceğiniz konusunda garanti veriyor. 10 dakika kabinin içinde kalmanın ‘sıcak çarpması’ belirtilerini hafiflettiği öne sürülüyor.
Kaynak:Haber Merkezi