Baba-kız Vespa ile Kuzey Kutbu yolunda: Hedefleri TEGV çocuklarına destek olmak
Gürhan Pizan ve 15 yaşındaki kızı Türkan Pizan, Vespa motosikletleriyle yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik Nordkapp yolculuğuna çıkıyor. Yolculuk kapsamında TEGV yararına bağış kampanyası yürütülecek.
GAZETE PENCERE - Gürhan Pizan ve kızı Türkan Pizan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına dikkat çeken bir yolculuğa hazırlanıyor. Baba-kız, Vespa motosikletleriyle Avrupa’nın karayoluyla ulaşılabilen en kuzey noktası olan Nordkapp’a ulaşmak için yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik bir rota kat edecek.
10 Haziran’da İstanbul’dan hareket edecek olan ikili, 12 Haziran’da İtalya’daki Garda Gölü’ne ulaşacak. Asıl yolculuk ise 13 Haziran’da başlayacak.

7 ÜLKE GEÇEREK NORDKAPP’A ULAŞMAYI HEDEFLİYORLAR
Yolculuk kapsamında Türkiye’den başlayan rota, Yunanistan üzerinden Avrupa’ya uzanacak. Baba-kız daha sonra İtalya’daki Nordkapp Classic Raid organizasyonuna katılarak Garda Gölü’nden hareket edecek.
Almanya, Danimarka, İsveç ve Finlandiya’yı geçecek olan ekip, son durak olarak Norveç’in kuzeyindeki Nordkapp’a ulaşmayı hedefliyor.
Toplam 7 ülkeyi kapsayan rota boyunca uzun sürüş etapları, değişken hava koşulları ve Kuzey Kutup Dairesi’nin zorlu doğa şartlarıyla mücadele edecekler.
YOLCULUK EĞİTİME DESTEK İÇİN YAPILIYOR
“Umuda Vespa” adı verilen bağış kampanyası kapsamında gerçekleştirilen yolculukla, TEGV aracılığıyla çocukların nitelikli eğitim desteğine erişimine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Kampanya kapsamında yapılacak bağışların, eğitimde fırsat eşitliğine destek sunması hedefleniyor.
2018 MODEL VESPA İLE YOLA ÇIKACAKLAR
Yolculuğun dikkat çeken ayrıntılarından biri de kullanılacak araç oldu. Gürhan ve Türkan Pizan, dünyanın birçok motosiklet tutkununun ulaşmayı hayal ettiği Nordkapp rotasını 2018 model Vespa GTS motosikletleriyle tamamlamaya çalışacak.
Norveç fiyortlarının zorlu yolları ve uzun sürüş etapları, yolculuğun en zorlu bölümlerini oluşturacak.
“BU YOLCULUK SADECE BİR MACERA DEĞİL”
Gürhan ve Türkan Pizan, yolculuğun yalnızca bir seyahat olmadığını belirterek, eğitim için farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
Baba-kız, yaptıkları açıklamada her kilometrenin çocukların eğitimine katkıya dönüşmesini istediklerini belirterek, TEGV’e yapılacak bağışlarla daha fazla çocuğun eğitim desteğine ulaşabileceğini vurguladı.
HEDEF, BİR ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNABİLMEK
Pizan ailesi, yolculuğun temel amacının çocukların eğitimine katkı sağlamak olduğunu belirterek, destek veren herkesin bu hikâyenin bir parçası olabileceğini ifade etti.
Nordkapp’a uzanan binlerce kilometrelik yol boyunca toplanacak bağışların, çocukların eğitim hayatına katkı sunması ve geleceğe daha güçlü adımlarla ilerlemelerine destek olması hedefleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi