Beyoğlu'nda ahşap bina alev alev yandı: 1 kişi öldü

Beyoğlu'nda ahşap bina alev alev yandı: 1 kişi öldü
Beyoğlu'nda 2 katlı ahşap binada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında bina çöktü. Binada soğutma çalışmaları devam ederken 87 yaşındaki Ali Aktepe'nin cansız bedenine ulaşıldı.Yangın,...

Beyoğlu'nda 2 katlı ahşap binada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında bina çöktü. Binada soğutma çalışmaları devam ederken 87 yaşındaki Ali Aktepe'nin cansız bedenine ulaşıldı.

Yangın, Yenişehir Mahallesi Yaman Ali Sokak üzerinde bulunan saat 18.30 sıralarında çıktı. Edinilen bilgiye göre,  2 katlı ahşap binadan alevlerin yükseldiğini görenlerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Alevleri fark eden üst katta kalanlar hızla evden çıkarak uzaklaştı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına 3 taraftan su ve köpük sıkarak müdahale etti. İçeride bir kişinin kaldığı iddiası üzerine ekipler çalışmalarına hız verdi. Alevleri söndürmek için yapılan yoğun çalışma sırasında da bina tamamen çöktü. Ekipler yangını kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmalarına başladı. Soğutma çalışmaları sırasında Ali Aktepe'nin cansız bedenine ulaşıldı. 

"Kapıyı kırdım ama içeriye giremedim"

Yanan binadakileri kurtarmaya çalışan Bülent Durman, "Biz evde oturuyorduk. Birden duman gelmeye başladı. Bizde bir şey yoktu. Bir de baktım ki dumanlar Ali abinin evinden geliyordu. Ben aldım balyozu. Kapı kırdım ama içeriye giremedim. Alevler yüzüme vurunca müdahale yapamadık. Hemen itfaiye haber verdik. Ali amca bir ihtimal ya içeride ya da dışarıda. İnşallah içeride olmasın" dedi. (DHA)

Cansız bedenine ulaşılan Ali Aktepe

Küle dönen binada yaşayan ve son anda kurtulan Bülent Dorman, "Ev kira. Aşağıdan başlayan yangın, komple bütün binayı sardı. Alevleri görünce kendimizi sokağa attık. Biz aldık balyozu, dayıyı kurtaralım derken kapıyı kırdık ama içeri giremedik. Alevler vardı bir şey yapamadık kurtaramadık. Babama bile kurtarmak için yetişemedim. Babam bile kendinin ikinci kattan aşağı attı. Ayağı kırık ve bazı yerlerinde yanıklar var. Çok eski binaydı. Alt katta yaşayan amca, tüple ve sobayla ısınıyordu doğal gaz yoktu. Yangının bundan çıktığını düşünüyoruz" dedi.