Binlerce Türk vatandaşı çalışmak için artık orayı tercih ediyor…

Binlerce Türk vatandaşı çalışmak için artık orayı tercih ediyor…
Son yıllarda çalışmak için yurt dışına giden Türk vatandaşları rotayı Asya kıtasına çevirdi. İlk sıralarda yer alan Almanya ve ABD'nin ardından Güney Kore geliyor.Birçok Türk vatandaşı son yıllarda teknolojinin başkenti...

Son yıllarda çalışmak için yurt dışına giden Türk vatandaşları rotayı Asya kıtasına çevirdi. İlk sıralarda yer alan Almanya ve ABD'nin ardından Güney Kore geliyor.

Birçok Türk vatandaşı son yıllarda teknolojinin başkenti olarak bilinen Güney Kore'ye akın ediyor. Minimum kazancın aylık 2 bin dolardan başladığı Güney Kore'de yapılan işlere göre 5 bin dolar bandında da kazanç sağlanabiliyor. Seul'de motokurye olarak çalışan bir Türk vatandaşın kazancının aylık 90 Bin TL'ye kadar çıktığı öğrenildi. Güney Kore'de Türkler, restoran, fabrika, tarla ve denizde çalışıyor.

Aylık kazançları ortalama 5 bin dolar

Türkiye'den yaklaşık 7 bin 700 km uzaklıkta bulunan Güney Kore'de bir Türk işçisi en düşük 2 bin dolar ile 5 bin dolar arasında kazanabiliyor. Bir motokuryenin aylık olarak kazancının da 80-90 bin olduğu öğrenildi.

Kaçak Türklerin sayısı her geçen gün artıyor

Güney Kore Seul'de yasal olarak çalışan Türk sayısının 5 bin civarı olduğu açıklanırken, kaçak olarak çalışan Türklerin sayısının ise 10 binin üzerine olduğu tahmin ediliyor. Güney Kore bu durumun üzerine harekete geçerek son dönemde birçok Türk'ü ise kaçak çalışacakları şüphesiyle ülkeden içeri almadı.

Asya'daki Almanya

Show Haber'de yer alan habere göre; bir iş insanı, "Buranın insanları iyi. Almanya'ya gidip Türk'üm dediğin zaman iyi gözle bakmıyorlar" dedi.

Orada çalışan Türkler ise konuyla ilgili "Uzak Doğu'nun Almanyası Kore olmuş diyebiliriz" , "Bu ülkede her zaman Korelilerin yapmadığı zor işleri biz yaptık. Tarlasını denizini bütün ağır işleri biz yaptık", "Bana iş için her gün en az 20-30 tane mesaj geliyor" açıklamasında bulundular.