Depremde hayatını kaybedenlerin mezarına moloz döküldü

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarına moloz döküldü
Adıyaman'da depremin ardından hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Yıkımı süren binaların molozlarının ise, depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına döküldüğü belirtildi.Kahramanmaraş merkezli depremlerden...

Adıyaman'da depremin ardından hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Yıkımı süren binaların molozlarının ise, depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına döküldüğü belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da resmi rakamlara göre 11 binden fazla insan yaşamını yitirirken, 5 bin 953 bina yıkıldı. Depremde ağır hasar alan Adıyaman'da 20 bin bina hakkında “ağır hasarlı acil yıkım” kararı verildi. Yıkım çalışmalarının henüz tamamlanmadığı kentte, depremde yıkılan birçok binanın enkazı 11 ay geçmesine rağmen kaldırılmadı. 

"Bize depremi bir daha yaşatıyorlar"

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, yıkılan binaların enkazlarından kaldırılan molozlar ise Adıyaman merkeze bağlı Karapınar Mezarlığı'nın yanından geçen dere yatağına döküldü. Derenin dolmasıyla birlikte enkaz molozları Karapınar Mezarlığı'nın içine dökülmeye başlandı. Depremde yaşamını yitiren yüzlerce kişinin defin edildiği mezarlık, aynı zamanda deprem molozlarının da yatağı haline geldi. Mezarlıkların hemen yanına dökülen molozlar, mezarlık ziyaretine gelen depremzedelerin tepkisine neden oluyor. Depremde 25 yakınını kaybeden Alican Yılmaz, “Bize depremi bir kez daha yaşatıyorlar” diyerek, molozların mezarlık alanına dökülmesine tepki gösterdi.

"Dumandan nefes alamıyoruz"

Molozların döküldüğü mezarlıkta 16 yakınının defin edildiğini aktaran Yılmaz, “Yakınlarımızın altında kalarak yaşamını yitirdiği enkaz molozları onların yanı başına dökülüyor. Bu bizi bir kere daha yaralıyor. Buraya geldiğimizde enkazların tozuyla karşılaşıyoruz. Dumandan nefes alamıyoruz. Zaten canlarımızı depremde kaybettik nefessiz kaldık, bir de üstüne bu molozlar depremi bir kere daha yaşatıyor bize. Depremde ne yardım geldi ne de canlarımızı enkazdan çıkaracak makinalar geldi. Enkazlar önünde çaresizce bekledik. Şimdi canlarımızın altında kaldığı molozları buraya döktüler, görünce tekrar o güne gidiyoruz” dedi.