Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı’nda Galataport’ta sahne alacak

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Cumhuriyet Bayramı’nda Galataport’ta sahne alacak
Cumhuriyetimizin 102. yılına özel hazırlanan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, 29 Ekim’de Galataport İstanbul’da vereceği iki konserle Cumhuriyet coşkusunu müzikle buluşturacak.

2006’dan bu yana genç müzisyenlere ilham veren Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), Cumhuriyet Bayramı için özel bir program hazırladı. Orkestra, 29 Ekim’de gerçekleştireceği iki konserle hem çocukların hem de sanatın gücünü Cumhuriyet değerleriyle bir araya getirecek.

Eski öğrenciler orkestraya dönüyor
DÇSO çatısı altında yetişmiş ve bugün uluslararası kariyerlerini sürdüren keman sanatçıları Alican Süner, Hasan Gökçe Yorgun, İdil Yunkuş ve Sesim Bezdüz yeniden sahneye çıkarak izleyicilere ilham verecek.

Cumhuriyet ruhunu yansıtan repertuvar
Genel Müzik Direktörü Prof. Rengim Gökmen yönetiminde yaklaşık 70 öğrencinin sahne alacağı konserde, Sarasate, Paganini, Vivaldi, Rossini, Dvorak ve Mozart’ın eserleri seslendirilecek. Ayrıca 10. Yıl Marşı, Gençlik Marşı ve Türkiye Senfonik Şiiri gibi Cumhuriyet ruhunu yansıtan eserler de programda yer alacak.

Konser herkese açık
Türkiye’nin farklı illerinden seçilen 124 öğrencinin hazırlık sürecinde yer aldığı program, 29 Ekim Çarşamba günü saat 14.00 ve 17.00’de Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda düzenlenecek. Konserler halka açık ve ücretsiz olacak.

1759219600-d-so-1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar