Gazzeli Muhammed Nemnem yaşadıklarını anlattı

Gazzeli Muhammed Nemnem yaşadıklarını anlattı
Geçtiğimiz günlerde, Gazze’den hayatını kaybettiği sanılan oğluyla birlikte tahliye dilen Gazzeli Muhammed Nemnem yaşadıklarını anlattı.İsrail’in Gazze’ye saldırılarında, evlerinin yıkıldığını ve ailesinden 13 kişiyi...

Geçtiğimiz günlerde, Gazze’den hayatını kaybettiği sanılan oğluyla birlikte tahliye dilen Gazzeli Muhammed Nemnem yaşadıklarını anlattı.

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında, evlerinin yıkıldığını ve ailesinden 13 kişiyi kaybettiğini belirten Muhammed El Nemnem, yaşadıklarını anlattı.

“Türkiye’den hem siyasi hem de manevi destek bekliyoruz”

Savaş başladığında evde olduklarını dile getiren baba Muhammed El Nemnem, İsrail’in sahile bomba attığını ve ailesinden 13 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi Nemnem, “İlk bomba atıldığında evimiz yıkıldı, toz duman oldu. Evimiz yıkıldıktan sonra ölülerimizi ve sağ kalanları çıkardık. Oğlum şehitlerin arasındaydı. Doktor bana dedi ki, senin oğlun şehit olmuş. Son dakika boğazına baktığımda oğlumun nefes aldığını söyledim. Sonra doktor çağırdım. Benim oğlum nefes alıyor, ambulansa alıp hastaneye götürün. Ama hiçbir şey yok, araç yok ambulans yok. Sonra bir araç buldular, Al Awda Hastanesi'ne götürdüler. Al Awda Hastanesi'nde üç dakika kaldı, sonra hemen Al-Andanusi Hastanesi'ne sevk ettiler. Orda hemen film çektiler. Kafatası kırığı ve kanaması var, dediler. Şimdi ameliyat yaparsak çocuğumun şehit olacağını söylediler. Ameliyat yirmi dört saat ertelendi. 24 saat sonra kanaması durursa yaşayacak. İki gün sonra kanaması durdu. Elhamdülillah. Çocuk iyileşti. 18 gündür çocuğum hiçbir şey hatırlamıyor. 18 gün yoğun bakımda kaldı. 18 gün yoğun bakımda kaldı. Sonra  Gazze'de başka bir hastaneye gittik. Orada üç gün kaldık. Sonra bir haber geldi. Türkiye'ye gideceksiniz. Türkiye'de daha iyi bir tedavi olacağımızı söylediler. Türkiye'ye iner inmez hemen şükür secdesi yaptım. O secdede eşim, çocuklarım ve tüm ailem için, Gazze için dua ettim. Bu hastanede çocuğum için çok ilgilendiler. Üç dört gündür çocuğuma çok iyi tedavi uyguluyorlar. İnşallah çocuğum yaralanmadan önceki gibi iyi olacaktır” dedi.

Gazze için Türkiye’den hem siyasi hem de manevi destek beklediklerini dile getiren Nemnem, “Çünkü, Türkiye her zaman siyasi olarak çok güçlüdür. Cumhurbaşkanı'ndan, Sağlık Bakanı'ndan bir de Türk halkından desteklerini bekliyoruz.  El-Ariş'ten itibaren geçişlerimizde hep yardımcı oldular. Önemsediler. Çok iyi ilgilendiler. Allah'a ham olsun. Türkiye bize yardım elini uzattı. İnşallah, çocuğum iyi olduktan sonra, savaş biterse vatana döneceğiz” şeklinde konuştu.